Slēpņošanas spēle "Ķekavas novada spēka zīmes 2020"

Geocaching jeb slēpņošana pēdējos gados kļuvusi par populāru brīvā laika pavadīšanas veidu, kas aicina iet brīvā dabā un ar GPS vai citu navigācijas ierīču palīdzību meklēt ģeoslēpņus jeb latviski vienkārši slēpņus. Ķekavas novada vasaras slēpņu spēle būs mazliet atšķirīga no ierastās: būs jāmeklē nevis slēpņi mazo lādīšu formā, bet gan spēka zīmes kādā no slēpņa-koka zariem!


Spēles mērķis ir sniegt iespēju dalībniekiem aizraujošā veidā iepazīt dabas, aktīvās atpūtas, kultūrvēstures un citus tūrisma un vides objektus Ķekavas novadā, popularizēt auto un velobraukšanu kā lielisku iespēju aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī veicināt izziņas tūrismu Ķekavas novadā. Varēsiet arī atkārtot vai no jauna iepazīt mūsu - latvju aizsardzības zīmes, kuru nozīme būtu jāzina ikvienam latvietim.


Lai piedalītos spēlē “Ķekavas novada spēka zīmes 2020”, vispirms jātiek pie slēpņu spēles bukleta. To var saņemt Tūrisma Koordinācijas centrā vai lejupielādēt elektroniski mājas lapā kekava.travel. Buklets būs pieejams arī Ķekavas Sporta klubā,  Daugmales Multifunkcionālajā centrā, Depkina muižā Rāmavā, Baložu pilsētas pārvaldē un Ķekavas TKC informācijas stendā T/C Liiba.


Kad buklets ir iegūts, jāatrod 25 spēka zīmes, kas izvietotas pie dažādiem objektiem Ķekavas novada teritorijā, izmantojot bukletā atrodamās norādes. Jāsameklē slēpnī spēka zīme un tā jāpiefiksē (zīmes paslēptas uz tuvumā esoša koka pie kāda no vides/dabas objektiem). Spēka zīmes nosaukums jāieraksta bukletā pie attiecīgā  objekta, taču slēpnī būs redzams tikai simbols, nosaukums būs jāatrod katram pašam. Tādā veidā jāatrod 25 slēpņi un tikpat daudz spēka zīmju! Slēpņus var meklēt brīvi izvēlētā laikā, iekļaujoties spēles norises laika periodā. Aizpildīts buklets līdz 2020. gada 3. augustam jāiesniedz Ķekavas novada TKC vai jāatsūta elektroniski uz e-pastu turisms@kekava.lv, var sūtīt arī pa pastu (adrese: Rīgas iela 26, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, LV-2123). Ārpus TKC darba laika bukletu var ievietot arī Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūras pastkastītē, atrašanās vieta:  “Bultas”, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads. Spēlē var piedalīties ikviens neatkarīgi no vecuma, bet bukletu aizpildīt un iesniegt drīkst tikai no 12 gadu vecuma. Jaunāki dalībnieki spēlē var piedalīties tikai kopā ar vecākiem, un viņiem tad arī jāiesniedz buklets. Jāiesniedz tikai pilnībā aizpildīts buklets, kopā ar vienu foto no slēpņošanas piedzīvojuma, taču uz foto ir jābūt redzamam bukleta iesniegšanas autoram, turklāt pie kāda no vides vai dabas objektiem, kas atrodas pie slēpņa-koka.


Atceries: tev jābūt vērīgam! Ko iesākt, ja pie slēpņa gadās divi vai vairāki meklētāji? Ja tevi novēro, nogaidi, bet slēpni neatklāj! Pats par sevi saprotams, ka slēpņojot jāievēro gan visi valstī spēkā esošie sociālās distancēšanās, kā arī Ceļu satiksmes un citi noteikumi.


Ķekavas novads ir bagāts ar dažādiem interesantiem tūrisma objektiem. Spēlē “Ķekavas novada spēka zīmes 2020” tev ir iespēja apskatīt novada atpūtas vietas, kultūrvēsturiskus objektus, uzzināt nozīmīgu vēsturisku personu dzīvesgājumu, dabas vērtības un vēl daudz ko citu.


Pirms piedalies spēlē, iepazīsties ar noteikumiem! Slēpņu spēles “Ķekavas novada Spēka zīmes 2020” nolikums pieejams: ej.uz/slepnuspele2020.


Plašāka informācija pieejama mājas lapā kekava.travel vai pa tālruni 27017333.


Liels paldies slēpņu spēles atbalstītājiem –  SIA “Aktīvā tūrisma centrs EŽI”, AS "Putnu fabrika Ķekava", Ķekavas Avots, SIA Dabas zirgi un SMU BRATUS.


Dodies dabā pa vēl nezināmām takām, iepazīsti savu novadu, iemīli to un esi lepns, ka dzīvo Ķekavas novadā!
 

SLĒPŅU SPĒLES BUKLETS PIEEJAMS ŠEIT

 

Spēle norisināsies no 18. jūnija līdz 3. augustam. 6. augustā starpizlozē un 8. augustā gala izlozē noskaidros uzvarētājus un apbalvos. Galvenā balva - kalnu velosipēds, bet būs arī citas balvas. Varbūt tieši tu augustā jau brauksi ar jauno divriteni!


 

Ķekavas novada Tūrisma kooredinācijas centrs
02.07.2020.

  Drukāt