Koku audze Baložos, Kr.Barona ielā 2, tiek saglabāta

Ķekavas novada pašvaldība informē, ka koku audzē Baložos, Kr. Barona ielā 2, nav plānota koku izciršana, kā tas maldīgi tiek pausts dažādās ar Baložu pilsētu saistītajās iedzīvotāju Facebook lapās. Tāpat arī šajās sociālo tīklu lapās publicētajā fotogrāfijā redzamie ar oranžu krāsu iezīmētie koki nav pašvaldības marķējums.

 

Šobrīd Baložu pilsētā paralēli norit trīs vērienīgi būvniecības projekti – Uzvaras prospekta un Jaunatnes ielas pārbūve (realizē pašvaldība), siltumtrases izbūve Baložu un Titurgas katlumāju apvienošanai (realizē SIA “Baložu Siltums”) un  siltumtīklu modernizēšana Titurgā (realizē SIA “Baložu komunālā saimniecība”). Un šo projektu ietvaros jau ir veikta nepieciešamo atsevišķu koku nociršana. Diemžēl  atsevišķi koki atradās būvdarbu zonā, kā arī uz esošajiem, pārbūvējamajiem komunikācijas tīkliem. Būvdarbiem noslēdzoties, teritorija tiks labiekārtota, īpašu uzmanību pievēršot zaļās zonas izveidē, tostarp jaunu koku iestādīšanā.

 

Pilsētvides apzaļumošanā talkā aicinām arī Baložu un Titurgas iedzīvotājus, piedaloties pašvaldības koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kas notiks Pasaules talkas dienā – 19. septembrī. Akcijas laikā pašvaldība dāvinās iedzīvotājiem koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņus koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai. Līdz 31. augustam par savu ideju un vēlamo stādīšanas vietu izstāsti pašvaldības vides speciālistiem, nosūtot informāciju uz e-pastu lielatalka@kekava.lv vai zvanot uz tālr. 26417724.

 

 Baložu pilsētas iedzīvotāju ievērībai -  Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā koku un dekoratīvo krūmu stādīšanas darbi notiks nevis 19. septembrī, bet pēc apjomīgo būvdarbu pabeigšanas šajās ielās! Par konkrēto norises datumu būs informācija atsevišķi. Pieteikumus attiecībā uz šīm ielām pašvaldība gaidīs līdz 31. augustam.

 

 

Akcija “Iestādi koku” sākotnēji bija paredzēta šī gada pavasarī – aprīlī-  Lielās Talkas ietvaros, taču tā tika pārcelta, ņemot vērā toreizējos pulcēšanās ierobežojumus saistībā ar Covid-19 ierobežošanu.Tiem iedzīvotājiem, kuri jau pieteikušies pavasarī, nav atkārtoti jāiesniedz savs pieteikums.

 

Administratīvā pārvalde

29.07.2020.

  Drukāt