Skatītāju un profesionāļu atzinību saņem jaunais talantīgais sitaminstrumentu mūziķis no Daugmales

Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, šovasar norisinājies koncerts ‘’Dzimuši Latvijā’’ ar izciliem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību, kā arī  strauji plaukstošiem jaunajiem talantiem, kuru vidū bija arī Ķekavas Mūzikas skolas audzēknis Mārtiņš Starostnieks.

 

 

Koncertā piedalījās tādi pazīstami mākslinieki kā operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko, pianists Reinis Zariņš un vijolniece Kristīne Balanas kopā ar valsts kamerorķestri "Sinfonietta Rīga". Koncertu diriģēja starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis. Krāšņajā mūziķu parādē klausītājiem bija iespēja dzirdēt  arī spilgtu sitaminstrumentu spēles talantu no Ķekavas novada - Ķekavas Mūzikas skolas audzēkni Mārtiņu Starostnieku, kurš pagājušajā gadā kļuva arī par konkursa “Inese Galantes talanti” laureātu, apburot daudzus ar savu uzstāšanos.

 

 

Koncertā "Dzimuši Latvijai" Mārtiņš izpelnījās ne tikai lielu skatītāju atsaucību, bet arī profesionālo mūziķu atzinību.  Šim koncertam viņš cītīgi gatavojās visu vasaru kopā ar skolotāju Normundu Evertu un koncertmeistari Jolantu Barinsku. Divus aizvadītos gadus, izturot atlases konkursu,  viņš kā jaunākais dalībnieks muzicēja koncertos "Dzimuši Latvijā" Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskā orķestra sastāvā, bet šogad jau kā jaunākais dalībnieks - solists uzstājās ‘’Jūrmalas festivāla 2020” koncertā ”Dzimuši Latvijā” kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", atskaņojot temperamentīgo Neja Rozauro "Koncerts  Nr.1 marimbai un stīgu orķestrim" 1.daļu un duetā ar  spožo vijolnieci Kristīni Balanas smalki niansēto Astora Pjacollas "Ave Maria" vijolei un vibrafonam.

 

 

Mārtiņš šogad absolvēja Ķekavas Mūzikas skolu sitaminstrumentu specialitātē, un jau uzstāties uz vienas skatuves ar šāda mēroga zvaigznēm ir liels pagodinājums un iedvesmas avots turpmākai izaugsmei, ko mēs no sirds Mārtiņam novēlam.

 

 

Priecājamies, ka pašvaldībai ir bijusi iespēja atbalstīt jauno mūziķi, palīdzot iegādāties kvalitatīvus mūzikas instrumentus, lai sniegtu  augstvērtīgu skanējumu. Paldies arī Mārtiņa  skolotājiem un vecākiem, kuri atbalstījuši Mārtiņu gan emocionāli, gan praktiski, pārvadājot smagos instrumentus uz pasākumu norises vietām. Lepojamies ar Mārtiņa sasniegumiem un novēlām vēl daudz jaunus panākumus mūzikas pasaulē!

 

Administratīvā pārvalde

31.07.2020.

  Drukāt