Piedalies Ķekavas novada akcijā “Iestādi koku” – 19. septembrī

Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai, Pasaules Talkas dienā, 19.septembrī, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras mērķis šogad Ķekavas novadā ir apzaļumot tieši daudzdzīvokļu māju pagalmus.


Šīs akcijas laikā pašvaldība dāvinās iedzīvotājiem koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņu  koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai.

 

Akcija “Iestādi koku” sākotnēji bija paredzēta šī gada pavasarī – aprīlī-  Lielās Talkas ietvaros, taču tā tika pārcelta, ņemot vērā toreizējos pulcēšanās ierobežojumus saistībā ar Covid-19 ierobežošanu.  Tiem iedzīvotājiem, kuri jau pieteikušies pavasarī, nav atkārtoti jāiesniedz savs pieteikums.


Kā iesaistīties koku stādīšanas akcijā? Ja esi izlēmis pats un motivējis savus draugus, kaimiņus piedalīties šajā labajā darbā - apzaļumot savu daudzdzīvokļu māju pagalmu, to padarot par jaukāku un zaļāku vietu dzīvošanai,  tad Tev jārīkojas šādi:
 

  • Līdz 31. augustam par savu ideju un vēlamo stādīšanas vietu ir jāsazinās ar pašvaldības vides speciālistiem, nosūtot e-pastu uz lielatalka@kekava.lv vai zvanot pa tālr. 26417724.).
  • Kopā ar speciālistiem atbilstoši novada labiekārtošanas plānam atradīsiet labāko risinājumu – kur stādīt, cik un kādas kokus vai dekoratīvo krūmu šķirnes izvēlēties. Speciālisti tev pastāstīs, kā pareizi iestādīt kociņu, lai tas labāk iesakņotos.
  • Dodies uz pašvaldību norunātajā laikā no 14. līdz 18. septembrim, lai saņemtu koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņus  koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai.
  • Veic atbildīgāko darbu – iestādi koku stādiņus vai dekoratīvos krūmus saskaņotajā vietā un tos rūpīgi aplej.
  • Un, visbeidzot, kļūsti kopā ar saviem līdzbiedriem par šo stādiņu draugiem, tāpēc būsi atbildīgs  par šo kociņu laistīšanu, kamēr tie iesakņosies un varēs paši par sevi pastāvēt.
  • Padalies ar savu labo darbu savā Instagram kontā vai Facebook lapā, pierakstot klāt tēmturi #Ķekavasnovadsaug  un #iestādikoku.
  • Pieci interesantāko fotogrāfiju autori saņems arī brīnišķīgas dāvanas no Ķekavas novada pašvaldības.


Baložu pilsētas iedzīvotāju ievērībai -  Uzvaras prospektā un Jaunatnes ielā koku un dekoratīvo krūmu stādīšanas darbi notiks nevis 19. septembrī, bet pēc apjomīgo būvdarbu pabeigšanas šajās ielās! Par konkrēto norises datumu būs informācija atsevišķi. Pieteikumus attiecībā uz šīm ielām pašvaldība gaidīs līdz 31. augustam.

 

Ķekavas novada pašvaldības viena no vērtībām – ir “zaļā” domāšana, veicinot videi draudzīgu saimniekošanu un dzīvošanu, tāpēc novads īpašu uzmanību pievērš sadzīves atkritumu šķirošanai, attīsta arvien vairāk labiekārtotas atpūtas vietas, kā arī turpina strādāt pie “zaļās” mobilitātes veicināšanas. Atgādinām, ka pērn pašvaldība izstrādāja vienotu Ķekavas novada labiekārtošanas plānu turpmākajiem septiņiem gadiem.  
 

 

 

Administratīvā pārvalde
10.08.2020.

 

 

  Drukāt