Ķekavas vidusskolas piebūves būvniecība tuvojas noslēgumam

 

Ķekavas vidusskolas moduļu tipa piebūves būvniecības darbi tuvojas noslēgumam, informē Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde.


Šobrīd jaunās piebūves iekštelpās norisinās krāsošanas, grīdas dekoratīvā seguma ieklāšanas darbi, kā arī tiek montētas kāpnes. Drīzumā tiks uzstādīta baltā santehnika, apkures elementi, gaismas ķermeņi un iekšdurvis,  kā arī ēkas fasādē uzstādītas dekoratīvas apdares plāksnes. Patlaban jau noslēgušies asfaltēšanas un bruģēšanas darbi, un notiek teritorijas apzaļumošana, laternu uzstādīšana, iežogošana un skeitparka laukuma uzstādīšanas darbi.


Tiklīdz tiks pabeigti visi  tehniskie darbi,  pašvaldība lūgs atbildīgo iestāžu, piemēram, Būvniecības valsts kontroles biroja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Veselības inspekcijas un citu iestāžu-  saskaņojumus, pēc kuru saņemšanas tad jaunajā skolas piebūvē varēs uzsākt mācību procesu.


Līdz ar moduļu tipa piebūves uzbūvēšanu pie Ķekavas vidusskolas tiks nodrošināta mācību vietas papildu 300 skolēniem. Ķekavas vidusskolas piebūves projektā ir izstrādāts jaunbūves ēkas fasāžu risinājums un telpu plānojums atbilstoši izglītības iestāžu mūsdienu prasībām, risināts piebūves ēkas savienojums ar esošo vidusskolas ēkas korpusu, teritorijas labiekārtojums, ietves izbūve teritorijā, autostāvvietas un velonovietnes.


Piebūve ir divos stāvos, kur tiks izvietotas kopumā desmit mācību klases – četras pirmajā stāvā un sešas  - otrajā stāvā, tai skaitā vienu mācību klasi būs iespējams pārdalīt ar bīdāmo sienu divās atsevišķās telpās.  Pirmajā stāvā atradīsies arī plaša ēdamzāle, kā arī ģērbtuves, bet otrajā – skolotāju atpūtas istaba un rekreācijas zonas skolēniem, bet jumta stāva līmenī  - tehniskās telpas.


Būvprojekta izmaksas tiek finansētas no Ķekavas novada pašvaldības budžeta.

 

Administratīvā pārvalde
13.08.2020.

  Drukāt