Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts asins donoru centru aicina uz Donoru dienu septembrī

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus turpināt labos darbus un ziedot asinis Valsts asins donoru centra (VADC) izbraukuma laikā Ķekavā, Doles Tautas namā, 7. septembrī plkst. 10.00 - 13.00.

 

Cerot uz iedzīvotāju atsaucību, VADC sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību septembrī organizē asins donoru dienu. Iedzīvotāji aicināti izmantot iespēju ziedot asinis savā dzīvesvietā VADC izbraukuma laikā Ķekavā, kas notiks jau 7. septembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00 Doles Tautas namā, Rīgas ielā 26.

 

Būtiski, ka no 10.augusta valsts radusi iespēju visiem asins un asins komponentu donoriem, papildu obligātajiem testiem, noteikt antivielas pret COVID-19 infekcijas izraisītāju.


Iesaistoties asinsdonoru kustībā, ikvienam ir iespēja palīdzēt nelaimē nonākušajiem, kam nepieciešamas asinis. Viena asins deva var izglābt ceļu satiksmes negadījumā cietušo, pacientu ar apdegumiem un palīdzēt vēža slimniekam. Kā informē VADC, šobrīd īpaši nepieciešams papildināt nulles rēzus negatīvo asinsgrupu, B rēzus pozitīvo, A rēzus pozitīvo un A rēzus negatīvo asinsgrupas asiņu krājumus.


Katrs asins un asins komponentu donors saņem:

 

  • morālu gandarījumu,
  • izziņu par asins testēšanas rezultātiem (pēc pieprasījuma),
  • uzkodu komplektu;
  • kompensāciju zaudētā asins apjoma atjaunošanai 4,27 eiro (kompensāciju donoriem izmaksā bezskaidras naudas pārskaitījuma formā uz donora norādīto kontu);
  • izziņu par asins nodošanu, kuru, iesniedzot darba devējam, var saņemt apmaksātu brīvdienu;
  • Donora privilēģiju karti, gada laikā (365 dienu ietvaros) ziedojot asinis trīs vai vairāk reizes. Privilēģiju karte dod iespēju saņemt dažādas atlaides. Vairāk informācijas atradīsi šeit.



Par to, kas jāņem vērā, lai sagatavotos asins ziedošanai, aicinām izpētīt infografiku šeit. Tāpat VADC aicina donorus iepazīties ar aktuālo informāciju saistībā ar ceļošanu.



Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un bankas konta numurs!



Nepaliksim vienaldzīgi un sniegsim savu palīdzību! Vairāk informācijas www.vadc.lv

 

 

 

Administratīvā pārvalde
19.08.2020.

 

 

  Drukāt