Ķekavas novada izglītības iestādēs darbu uzsāks 39 jauni pedagogi

Trešdien, 26. augustā, Ķekavas novada izglītības, kultūras un sporta darbinieku konferencē, kas šogad norisinājās piecās dažādās vietās, kopumā pulcējās vairāk kā 200 dalībnieki, lai īsi pirms jaunā mācību gada sākuma pārrunātu mācību procesa organizēšanas plānus, sveiktu jaunos kolēģus un smeltos iedvesmu gaidāmajam darba cēlienam.


Ķekavas novada izglītības, kultūras un sporta darbinieku konference šogad norisinājās piecās dažādās vietas- Ķekavas vidusskolā, pirmskolas izglītības iestādē “Bitīte”, Doles Tautas namā, Ķekavas kultūras namā, kā arī Ķekavas vidusskolas sākumskolas ēkā.

Konferences dalībniekus ar jaunā mācība gada sākumu video sveicienā uzrunāja Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, novēlot skolotājiem spēju pielāgoties jaunajiem apstākļiem un uztvert šo izaicinājumu pilno gadu  kā iespēju laiku!

Īpašs prieks ir par kuplo jauno pedagogu saimi, kas šogad pievienojusies Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestāžu komandai. Konferences laikā tika sveikti 39 jaunie kolēģi, iedrošinot un novēlot veiksmīgu mācību gadu!

Konferencē sanākušos uzrunāja Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pārstāvji, ar pieredzes stāstiem par kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura aprobāciju un ieviešanu dalījās novada pedagogi, savukārt par atziņām attālināto mācību laikā diskutēja pirmskolas izglītības iestāžu skolotāji.

Ar lekcijām viesojās arī Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāvji, par projekta “Skola2030” aktualitātēm informēja VISC eksperte Agrita Miesniece.

Konferences noslēgumā ar lekciju “Laimīgs cilvēks. Par veselīgu pašapziņu.” pedagogus uzrunāja arī  Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas ārsts-psihoterapeits un docētājs, kurš ikdienā strādā gan ar pieaugušajiem, gan pusaudžiem Artūrs Miksons.

Novada izglītības darbinieku konference ir ikgadējs pasākums, kas vienuviet pulcē pedagogus, nozares ekspertus un pašvaldības pārstāvjus. Konferences mērķis ir ne vien informēt nozares profesionāļus par aktuālajiem jautājumiem jaunajā mācību gadā, bet arī motivēt pedagogus gaidāmajam darba cēlienam. 

 

 

Administratīvā pārvalde
26.08.2020.

 

 

  Drukāt