Veloceliņa izbūvei no Valdlaučiem līdz Ziedonim plāno ņemt valsts kredītu

 

Lai pretendētu uz Valsts kases kredīta pieejamību veloceliņa izbūves projektam  no Valdlaučiem līdz Ziedonim, Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi šo projektu izskatīšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).  


Šādu kārtību paredz Ministru kabineta noteikumi, kādā pašvaldībām izsniedz valsts aizdevumu ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību.  VARAM pozitīvas atbildes gadījumā pašvaldība būs tiesīga saņemt valsts kredītu un slēgt līgumu ar būvnieku, lai uzsāktu izbūvēt vienu no plānotajiem veloceliņiem Ķekavas novadā, proti, veloceliņu gar autoceļu V2 no Valdlaučiem līdz Ziedonim.  VARAM atbildi plānots saņemt oktobra sākumā.


Paralēli tam pašvaldība šobrīd izvērtē finanšu piedāvājumus, kas iesniegti atklātajā konkursā par apvienotā gājēju un veloceliņa izbūvi gar autoceļu V2. Apvienotā gājēju un veloceliņa posma garums būs 1,4 km, tas sāksies Valdlaučos no Mazās Rāmavas ielas un noslēgsies pie Egļu ielas Katlakalnā.


Ķekavas novada pašvaldība, apzinoties veloceliņu aktualitāti mūsdienu sabiedrībā, lai tādējādi veicinātu veselīgāku dzīvesveidu, kā arī ērtāku un dabai draudzīgāku pārvietošanās, turpina darbu vienlaicīgi pie trīs veloceliņu izveides projektiem. Kopējā veloceliņu tīkla koncepcijā iecerēts, ka veloceliņš tiks izbūvēts Rāmavā (gar autoceļu V2 posmā no Mazās Rāmavas ielas līdz Ziedonim), Ķekavā  (gar autoceļu V6 Ķekava-Putnu fabrika posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai), kā arī gar autoceļu A7 no Ķekavas līdz Katlakalnam.


Šobrīd ir noslēgušies arī projektēšanas darbi veloceliņam Ķekavā - gar autoceļu V6-Ķekavas putnu fabrika, posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai. Savukārt no Pliederu ielas Ķekavā līdz Pļavniekkalna ielai Katlakalnā ir pats apjomīgākais un sarežģītākais projekts, jo plānotā veloceliņa trase daudzviet skar privātīpašumus un VAS “Latvijas Valsts ceļu” atbildības zonu. Tāpēc  vēl joprojām notiek būvprojekta izstrādes un saskaņošanas process ar skarto privāto zemes gabalu īpašniekiem un “Latvijas Valsts ceļiem”.


Administratīvā pārvalde
09.09.2020.

 

  Drukāt