Veic ceļu infrastruktūras uzlabošanas darbus

 

Īpašumu pārvaldes speciālisti informē, ka šogad Ķekavas novadā veikti dažādi ceļu infrastruktūras uzlabošanas pasākumi, tostarp ceļa seguma uzturēšanas darbos izmantots vairāk kā 700 tonnas materiāla, salabojot bedres 4000 m2 platībā, savukārt greiderēšanas darbi veikti 730 km platībā.

 

Pavasara un vasaras sezonā īpaša uzmanība pievērsta grants ceļu sakārtošanai - vairākkārtīgi veikti grants ceļu virskārtas greiderēšanas darbi, apstrādājot vairāk kā 730 km platības, savukārt jaunas drupinātās grants un šķembu piebēršanai izmantots ap 700 tonnām materiāla. Iedzīvotāju ērtībai arī šogad nodrošināta ceļa virsējās kārtas noklāšana ar putekļu absorbējošu materiālu 100 km garumā.

 

Vasaras sezonā regulāri, vismaz divas reizes nedēļā veikta ceļu nomaļu pļaušana, tāpat 140 km garumā veikta satiksmei bīstamo apauguma norakšana.

 

Lai novērstu satiksmei bīstamas situācijas, šī gada 8 mēnešos salabotas asfalta bedres vairāk kā 4000 kvadrātmetru platībā, tāpat novadā veiktas 17 ceļu satiksmes organizācijas izmaiņas - uzstādītas gan maksimālā ātruma ierobežojošas ceļa zīmes, gan zīmes, kas iedzīvotāju drošības nolūkos ierobežo vai izmaina autotransporta kustību. 

 

Pēc Ķekavas iedzīvotāju lūgumiem pašvaldība veikusi ceļa seguma atjaunošanu un ceļa zīmju sakārtošanu Atmodas ielā,notiek darbs pie  ātrumvaļņu izbūves šajā ielā , tāpat ielu bedrīšu remonts ar karsto asfaltu veikts arī Rīgas ielā un Nākotnes ielā, bet Skolas ielā veikta ceļu seguma atjaunošana ar frēzēto asfaltu. Savukārt Valdlaučos salabotas bedres Cītaru ielā, Izstāžu ielā un Meistaru ielā.

 

Arī sākoties ziemas sezonai ceļu speciālisti ir gatavi neatkarīgi no laikapstākļiem labot satiksmei bīstamās bedres, lai novērstu avārijas situācijas un nodrošinātu drošu satiksmi līdz brīdim, kad laikapstākļi būs labvēlīgi kvalitatīva ceļa seguma remonta veikšanai.

 

Paralēli ikdienas ceļu satiksmes infrastruktūras uzlabošanas pasākumiem pašvaldība īsteno vairākus ceļu investīcijas projektus. Vērienīga ielu pārbūve šovasar uzsākta Baložos - Jaunatnes ielā remontdarbus plānots pabeigt šogad, bet Uzvaras prospektā - 2021.gada vasarā. Tāpat šogad plānots  Baložos uzsākt Saulgriežu ielas pārbūvi, kā arī plānots lūgt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atļauju ņemt kredītu Saules ielas pārbūvei Ķekavā.

 

 

Administratīvā pārvalde
18.09.2020.

 

 

 

  Drukāt