Kultūras ministrijas gada balva par izciliem sasniegumiem starptautiskos konkursos

2020. gada 17. septembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā svinīgā ceremonijā Kultūras ministrijas (KM) apbalvojumu saņēma pērn starptautiskos konkursos, skatēs un izstādēs panākumus guvušie kultūrizglītības nozares skolēni un viņu pedagogi.


KM apbalvojumu par īpašiem sasniegumiem 2019. gadā saņēma 46 audzēkņi, kā arī viņu pedagogi un koncertmeistari no 18 izglītības iestādēm. Jaunie talanti pērn guvuši godalgas starptautiskos dejas, mūzikas, mākslas un dizaina jomas konkursos, kas norisinājās gan tepat Latvijā, gan arī Baltkrievijā, Beļģijā, Francijā, Gruzijā, Igaunijā, Krievijā, Ķīnas Republikā, Lietuvā, Turcijā un Vācijā.

 

Šādu apbalvojumu saņēma arī Ķekavas Māksla skolas audzēkne Alise Grīna un skolotāja Liene Ratnika.


Ķekavas Māksla skola Kultūras ministrijas gada balvu saņem jau desmito reizi, kas skolas 25 gadu jubileju tikai vēl bagātina!


Kultūras ministrs Nauris Puntulis: “Iegūtais apbalvojums ir apliecinājums, ka mums ir cienīgs turpinājums Latvijas starptautiski augstu novērtētajai mūzikas, dejas un mākslas izcilībai.”


KM apbalvojums par jauniešu sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs ieviests 1998. gadā ar mērķi atzīmēt kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu.

 

Kultūras ministrija
22.10.2020.

 

  Drukāt