Diskutē par izglītības iespējām novadā

 

19. aprīlī, ar mērķi uzsākt diskusiju par kopējo izglītības sistēmu novadā, Ķekavas novada Domē notika Izglītības pēcpusdiena. Tajā piedalījās Ķekavas novada izglītības iestāžu vadītāji, skolēnu vecāki, pašvaldības Izglītības daļas speciālisti, Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un deputāti - Inārs Beļinskis, Juris Jerums, Ilgonis Leišavnieks un Maksims Volkovičs.
 
„Šādas pēcpusdienas diskusijas plānojam organizēt vienu reizi mēnesī, lai neformālākā atmosfērā diskutētu par izglītības iespējām un attīstības virzieniem novadā,” informē Ķekavas novada Domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājs Juris Jerums, kurš bija šīs izglītības pēcpusdienas iniciators.
 
Tikšanās reizē tika diskutēts par dažādiem aktuāliem izglītības jautājumiem, īpašu uzmanību pievēršot ilgtermiņa mērķiem. Klātesošie tika aicināti izteikt savu viedokli, kas varētu sniegt ieguldījumu izglītības sistēmas attīstībai novadā.
 
Daloties pieredzē par pēdējā laikā apmeklētajiem pasākumiem, diskusijas dalībnieki saņēma informāciju par norisēm gan novada līmenī, gan Eiropā - pieredzes apmaiņas vizīti Gulbenes valsts ģimnāzijā un jauniešu centrā, Iespējamās Misijas atvērto durvju dienu, par nākamo finansējuma periodu EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentiem, tā izmantošanas iespējām izglītības jomā.
 
Diskusijas noslēgumā dalībnieki pārrunāja arī skolu infrastruktūras jautājumus un secināja, ka vēlreiz nepieciešams izvērtēt skolu attīstības projektus, balstoties uz jaunākajiem datiem par bērnu skaitu, prognozēm un pašreizējo infrastruktūras situāciju, kā arī izvērtējot dažādus skolu attīstības variantus novadā kopumā.
 
2011. gada 9. maijā, plkst. 15:00, Ķekavas novada Domē notiks nākamā diskusija, kuru vadīs Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājs Juris Jerums. Izglītības pēcpusdienas ir atvērtas ikvienam interesentam, plašāka informācija - rakstot uz e-pastu juris.jerums@kekava.lv.
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
  Drukāt