Laivu brauciens "Daugavkrasti" 10.oktobrī

Rudens ir krāsu toņiem visbagātākais gadalaiks. Lai īsti ieraudzītu visu šo krāšņumu, vislabāk, protams, doties dabā un vēl labāk – braukt ar laivu pa upi.  Ķekavas novada Tūrisma informācijas centrs 10. oktobrī rīko  laivu braucienu “Daugavkrasti”, kurā akcents, kā jau liecina nosaukums, likts uz mūsu tautas likteņupi un tās krastiem tepat Pierīgā.  


Daudzo HESu uzbūvēšana mūsu tautas likteņupes Daugavas krastu ainavu krietni pārveidojusi. Un tomēr te joprojām ir tik daudz ko skatīt un apbrīnot! Laivu braucienā “Daugavkrasti”  maršruts vedīs pa Sauso Daugavu un tās braslu, pa ceļam aplūkosim Doles muižas dolomītu atsegumu pie Daugavas muzeja – ģeoloģisko un ģeomorfoloģisko dabas pieminekli. Vai zināji, ka šī  nogulumieža kārtas veidojušās pirms 350 miljoniem gadu?  Bet vai zini, kur atrodas un kāda izskatās  viena no salām Daugavā  –  Baltsēklis? Un to, ka pļava uz tās ietilpst Doles salas dabas parka aizsargājamā teritorijā? To visu un vēl daudz ko citu varēsi uzzināt, apskatīt un vēl visādi citādi jauki pavadīt laiku, ja piedalīsies laivu braucienā “Daugavkrasti”!


Pulcēsimies sestdien, 10. oktobrī vai nu pulksten 10.00 pie Ķekavas novada Tūrisma informācijas centra Ķekavā, Rīgas ielā 26 – pretī baznīcai, vai arī pusstundu vēlāk – pulksten 10.30  laivošanas sākumpunktā, netālu no Ķekaviņas ietekas Sausajā Daugavā. Pulksten 11.00 – starts! Dūšīgi airēdami, skatīdamies un klausīdamies upes viļņu čukstos, niedru čaboņā, vēja balsīs un ūdensputnu valodā, dosimies iepazīt Daugavu un tās krastus. Vēl interesantāks šīs process būs, klausoties profesionāla ģeologa stāstījumu. Pēc tam izkāpsim pie Daugavas atpūtas vietā “Nēģīši” , klausīsimies stāstus par Katlakalnu un mielosimies ar gardu zupu Sauliešu pilskalnā. Laivošanas beigu punkts – atpūtas vietā “Ziedonis” pie Daugavas.  Atgriešanās Ķekavā iecerēta ap pulksten 17.00.


Distances garums – aptuveni 10 kilometri. Piedalīšanās ir bez maksas, laivu īri nodrošina laivu operators “Jeņču laivas”, ar kuru Ķekavas novada TIC veiksmīgi sadarbojas jau desmit gadus. Neraizējieties, ja airus rokās nekad neesat turējuši vai šai ziņā pieredze neliela  –  mūsu braucienos vienmēr piedalās arī iesācēji un bērni, un ar visu lieliski tiek galā! Braucienā var piedalīties arī ar savu laivu.


Pieteikšanās tikai elektroniski: ej.uz/daugavkrastilaivo


Plašāka informācija pa tālruni 27017333 vai e-pastā: turisms@kekava.lv

 

 

Ķekavas novada Tūrisma informācijas centrs
25.09.2020.

 

  Drukāt