Novada reliģisko konfesiju pārstāvji sveic iedzīvotājus Lieldienās

 

Kristus ir Augšāmcēlies!
 
Kristus ir uzmodināts no miroņiem,
Viņš kā pirmais no mirušajiem .
(1 Kor. 15, 20)
 
Šodien mēs svinam diženāko notikumu kristietības un cilvēces vēsturē – mūsu Kunga Jēzus Kristus Augšāmcelšanos. Nav lielāku un priecīgāku svētku par Kristus Augšāmcelšanos, jo ar Augšāmcelšanos nāve ir uzvarēta, elles vārti sagrauti un ceļš uz Debesu Valstību – atvērts.
 
Svētais apustulis Pāvils mūs māca, ka pēc Dieva Dēla pestījošās nākšanas pasaulē un Viņa augšāmcelšanās no mirušajiem viens no nozīmīgākajiem notikumiem ir vispārēja augšāmcelšanās: „Kristū visi tiks dzīvi darīti... Viņa atnākšanas dienā” (1 Kor. 15, 22-23), un Pats mūs iemīlējušais Kungs vēlas, lai katrs „kas Viņam tic, būtu mūžīgā dzīvība, un Es”, - saka Kristus, - „ viņu celtu augšā pastarā dienā” (Jņ. 6, 40).
Mēs gaidām to augšāmcelšanos, kas vēl nāks. Bet arī šajā dzīvē, šeit, uz zemes, Kungs Kristus Svētā Gara svētībā nonāk pie mums un augšāmceļ mūsu nomāktās dvēseles. Kas nomāc cilvēka dvēseli? Grēks. Bet kas to augšāmceļ? Ticība Kungam Jēzum Kristum, Vienpiedzimušajam Dieva Dēlam un patiesajam Dievam, kurš piedod cilvēciskos grēkus un ar Savu svētību ceļ mūs augšup mūžīgai dzīvei.
 
Kristus Augšāmcelšanās brīnums cilvēka prātam nav aptverams. Tas uz visiem laikiem mums paliek neizskaidrojams ticības noslēpums. Bet Kristus Augšāmcelšanās mirdzošā gaisma apgaismo visu pasauli, iekļūst cilvēka sirds apslēptākajās dzīlēs, piepilda mūs visus ar mīlestību un prieku. Augšāmcēlušais Kungs visiem atklājis patiesības, mīlestības un mūžīgās dzīves iemantošanas ceļu.
 
„Mūsu Kunga Jēzus Kristus Augšāmcelšanās diena ir pasaules iesākums, izlīguma sākums, ienaida mitēšanās, nāves sagraušana, sātana uzvara”, - raksta diženais Vispasaules Baznīcas mācītājs Jānis Zeltamute. Lai Kristus Augšāmcelšanās svētku prieks ienes mieru mūsu sirdīs, mieru ar Dievu, mieru ar cilvēkiem, mieru ar paša sirdsapziņu. Lai Augšāmcelšanās gaisma rotā mūsu dzīvi, stiprina mūsu ticību, apgaismo mūsu saprātu, palīdz mums pietuvoties Tam, Kurš ir Ceļš, Patiesība un Dzīvība.
 
„Jo, ja tu ar savu muti apliecināsi Jēzu par Kungu un savā sirdī ticēsi, ka Dievs Viņu uzmodinājis no miroņiem, tu tiksi izglābts” (Rom. 10, 9).
 
Kristus patiesi Augšāmcēlies!
 
 
 
Raivis Martinsons, Doles – Ķekavas ev. lut. draudzes mācītājs
Krišjānis Dambergs, Rīgas sv. Alberta un Ķekavas katoļu draudzes prāvests
Ilārs Plūme, Augsburgas ticības apliecības Ķekavas luterāņu draudzes mācītājs
Māris Ziemelis, Katlakalna ev.lut. draudzes mācītājs
Oļegs Peļevins, Rīgas Erceņģeļa Mihaila baznīcas un
Baložu Dievmātes Bogoļubskas ikonas pareizticīgo draudzes pārzinis virspriesteris

 

  Drukāt