Geku ģimene no Alejām nosvin Zelta kāzas

 Pirms 50 gadiem 19. septembrī viens otram jā vārdu teica Tamāra un Pēteris Geki, un savu solījumu būt līdzās gan skaistos, gan grūtākos brīžos ir turējuši godam visus šos gadus un arī, Zelta kāzas nosvinot, abu acīs var redzēt šo solījumu turēt tik ilgi, cik šajā saulē būs lemts.

 

Bet kas to būtu domājis, ka pirms 50 gadiem divus jaunus cilvēkus uz mūžu kopā savedīs agrie kartupeļi. Kā atminas Pēteris savā grāmatā “Laikam līdzi”, tad tālajā 1969. gada aprīlī Ķekavā savā komunālā dzīvokļa tukšajā istabā bijis izbēris uz grīdas diedzēt kartupeļus. Taču kādu dienu, pārrodoties mājās, konstatējis, ka visi viņa kartupeļi rūpīgi sabērti un nolikti kastēs koridorā. Izrādījās, ka komandante līdzās jaunajam zootehniķim bija ierādījusi istabu arī Vecbebru biškopības tehnikuma pēdējā kursa audzēknei Tamārai, kura Ķekavā bija ieradusies ražošanas praksē kolhozā.
 
 
“Šie agrie kartupeļi mums izrādījās liktenīgi – pēc mēneša mēs tos stādījām jau abi kopā”, raksta Pēteris, bet rudenī tika svinētas kāzas. Darba tikums nodots abiem bērniem - meitai Kristīnei un dēlam Gundaram, un šobrīd sirdi priecē četri mazbērni, kā arī skaistais dārzs pie Daugavas un izlolotais olu ražošanas uzņēmums “Co Priedes”.  
 
 
Skaistajā kopdzīves jubilejā Zelta pāri Alejās sveica arī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, pašvaldības vārdā novēlot arī turpmāk saglabāt prieka dzirksti, atbalstu viens otram un, protams, it sevišķi šobrīd - uzturēt možu prātu un labu veselību!   
 
 
Administratīvā pārvalde
19.09.2020.
  Drukāt