Piešķir finansējumu divu gājēju pāreju izbūvei Daugmalē un Katlakalnā

Ķekavas novada pašvaldība piešķīrusi finansējumu divu gājēju pāreju izbūvei Daugmalē un Katlakalnā, budžeta grozījumos tam atvēlot papildu gandrīz 73 000 eiro.

 

Lai novada iedzīvotāji varētu pēc iespējas drošāk pārvietoties, kā arī uzklausot iedzīvotāju priekšlikumus, pašvaldība izbūvēs gājēju pāreju autoceļa V2 un Pļavniekkalna ielas krustojumā.

 

Gājēju pāreju V2 un Pļavniekkalna ielas krustojumā plānots izbūvēt uz izceltā krustojuma, kas nozīmē, ka autovadītājiem, šķērsojot šo krustojumu, būs ievērojami jāsamazina braukšanas ātrums. Projekts ir saskaņots ar “Latvijas valsts ceļiem”, jo autoceļš V2 atrodas valsts pārziņā.  Šobrīd notiek līguma slēgšanas process ar būvnieku.  Kopumā šai izbūvei pašvaldība atvēlējusi 60 000 eiro.

 

Savukārt otrs plānotais darbs ir pārbūvēt esošo gājēju pāreju Daugmalē valsts autoceļa P85 Rīgas HES -Jaunjelgava un Ciemata ceļa, Kompleksa ceļa krustojumā, līdz ar to nodrošinot gan vides pieejamību, gan speciālo gājēju pāreju apgaismojumu. Pārbūves darbu ietvaros tiks izbūvēta arī  jauna ietve no gājēju pārejas līdz autobusu pieturai un Ciemata ceļam, kā arī autobusa pieturai tiks uzstādīta nojume. Saņemot nepieciešamo papildu finansējumu budžeta grozījumos,  šim mērķim šogad kopumā ir atvēlēti 72 500 eiro, un pašvaldība var slēgt līgumu par veicamajiem darbiem.  

 

Pašvaldība vērš iedzīvotāju uzmanību, ka, veicot autoceļa P85 atjaunošanu, “Latvijas Valsts ceļi” nolēmuši neatjaunot gājēju pāreju Daugmalē, pretī veikalam “Elvi”, jo tā neatbilda vairākām noteiktajām prasībām, tostarp, gājēju skaits, kas ikdienā šķērsojis pāreju, nesasniedza noteikumos atzīmētās robežas. Tāpēc drošības nolūkos aicinām Daugmales iedzīvotājus ievērot aktuālās ceļu satiksmes izmaiņas un izmantot 100 metrus tālāk esošo gājēju pāreju.

 

 

Administratīva pārvalde
03.11.2020.

 

 

  Drukāt