Iesniegts projekta pieteikums par veselības maršruta un bērnu aktivitāšu trasītes izveidi Ķekavas novadā

Lai nodrošinātu Ķekavas novada iedzīvotājiem iespēju fiziski aktīvi pavadīt brīvo laiku un ieviest vairāk kustību ikdienas gaitās, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra iesniegusi projekta pieteikumu par veselības maršruta un bērnu aktivitāšu trasītes izveidi.


Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras pieteikums, pēc Ķekavas novada domes apstiprinājuma, iesniegts “Partnerības “Daugavkrasts” izsludinātajā atklātajā projektu iesniegumu konkursā. Projekta pieteikumā piedāvāts izveidot veselības maršrutu ar vingrojumu kompleksu, kas piemēroti dažādām vecuma grupām, lai iesildītu balsta un kustību sistēmu un sniegtu iespēju jebkuram novada iedzīvotājam būt fiziski aktīvam, papildinot savu pastaigu ar veselību veicinošiem vingrinājumu kompleksiem. Plānotā veselības maršruta izveides vietas ir Ķekavas parks, teritorija gar Titurgas ezeru un Valdlauči, no Atpūtas ielas līdz Olektei, kas ir vietas, kuras ikdienas pastaigām ir iecienījuši Ķekavas novada iedzīvotāji.

 

Tāpat projekta ietvaros plānots izveidot arī aktivitāšu trasīti bērniem, kas paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem un kurā ar dažādiem vizuāliem materiāliem pilsētvidē, būtu iespēja papildināt ikdienas pastaigu ar aktīviem vingrinājumiem. Plānotās trasītes izveides vietas ir Ķekava, Valdlauči, Titurga, Baloži, Daugmale un Rāmava.

 

 

Administratīvā pārvalde
19.11.2020.

 

 

  Drukāt