Zelta kāzu jubileju nosvin Hermaņu ģimene no Daugmales

Zelta kāzas, sestdien, 28. novembrī, atzīmēja Irēne un Kārlis Hermaņi, kuri kāzas svinēja jau pirms 50 gadiem. Par savu miera ostu un laimes salu viņi sauc savas mājas Daugmalē, kur saimnieko ar lielu mīlestību.

 

Abi iepazinās 1968. gada 23. novembrī, kad Olaines plastmasu pārstrādes rūpnīcas darba kolēģe savā vārda dienā šaurajā kopmītnes istabiņā blakus sasēdināja plastmasu pārstrādes inženieri-tehnologu, Kārli, un jauno darbabiedreni, plastmasu pārstrādes tehniķi-tehnoloģi, Irēni. Tā sākās abu “dienesta romāns’’, kas turpinājās ar kāzām 1970. gada 28. novembrī.

 

Kopdzīve sākās vienistabas dzīvoklītī, bet pēc pāris gadiem viņi pārcēlās uz divistabu dzīvokli, kur ģimene sakuploja un piedzima dēls Jānis, bet pēc pāris gadiem arī meitiņa Elīna. Tomēr dzīvi Olainē nācās pamest, jo Irēnei alerģija uz Olaines ķīmisko rūpnīcu piesārņoto gaisu kļuva arvien smagāka un bija jāmeklē cita dzīves vieta.

 

Abi nolēma pārcelties uz Kārļa dzimto pusi, uz Kuldīgu. Tur viss bija labi - dzīvoklis pilsētas centrā, abiem darbs, kas ar plastmasu pārstrādi vairs nebija saistīts. Bija arī bērniem skola un bērnudārzs, skaista daba un Ventas rumba. Tikai abiem ļoti pietrūka jaunības draugi un Rīgas kultūras dzīve, un jau pēc pāris gadiem tika meklēta iespēja atrast dzīves vietu vismaz Pierīgā.

 

Tā dzīve apmeta kūleni, Kārlis un Irēne atgriezās lauku dzīvē, kad no 1982. gada jūlija beigām sāka dzīvot un strādāt Daugmalē. Strādāja abi kolhozā “Sarkanais strēlnieks”, vēlāk Irēne Daugmales pagasta padomē, Kārlim pēdējie 13 darba gadi pagāja “Rīgas satiksmes” pazemes autostāvvietā. Pa šo laiku abu bērni izauguši par labiem, kārtīgiem cilvēkiem, arī mazmeita savu vietu dzīvē jau atradusi.

 

1987. gadā Hermaņi tika pie savas mājas un dārza, un Daugmales pagasta “Zīles” ir viņu miera osta un laimes sala. Ar lielu mīlestību tiek kopts un aprūpēts dārzs, kuplo ābeles, zied Daugmales ķirši, un puķes no agra pavasara līdz vēlam rudenim priecē gan pašus, gan garāmgājējus, pagalma skaidra suns un kaķis. Viss ir labi.


 

Ķekavas novada pašvaldība sveic Hermaņu ģimeni skaistajā kopdzīves jubilejā, novēlot skaistus, mīlestības pilnus gadus arī turpmāk, kā arī enerģiju, rūpējoties par savu skaisto ģimenes īpašumu un vienmēr labu veselību!

 

   

Administratīvā pārvalde

30.11.2020.

  Drukāt