Izmaiņas skolēnu autobusu kustībā no 3. decembra

Ņemot vērā valdības noteiktos jaunos Covid-19 ierobežojumus, no 3. decembra Ķekavas novadā būs izmaiņas skolēnu autobusu kustībā, lai tādējādi nodrošinātu prasību, kas paredz, ka pasažieru skaits nedrīkst pārsniegt 50% no transportlīdzekļa ietilpības.

 

Tā kā Ķekavas novads augsto saslimstības radītāju dēļ  ir iekļauts “sarkanajā sarakstā”, kur ir noteikti stingrāki Covid-19 ierobežojumi, tad šīs prasības stāsies spēkā jau ar 3. decembri, nevis ar 7. decembri, kā pārējā valstī.

 

Izmaiņas skolēnu autobusu kustībā no 3. decembra līdz ārkārtējās situācijas beigām:

1) mainās visu skolēnu autobusu maršrutu izbraukšanas laiks un vieta (no skolas uz mājām)

  •  izbraukšanas vieta būs Ķekavas sākumskola (iepriekš Ķekavas vidusskola),
  •  izbraukšanas laiks no skolas pārcelts par 30 minūtēm agrāk, proti, tagad autobuss izbrauks plkst. 13.30 (iepriekš plkst.14.00).

 

2) Izmaiņas 6. maršrutā (Ķekava-Pļavniekkalna skola-Valdlauči)

Lai šajā maršrutā, kuru izmanto visvairāk bērnu un kurā brauc skolēni no Ķekavas vidusskolas un Pļavniekkalna sākumskolas, nodrošinātu ietilpības prasības un mazinātu abu skolu audzēkņu saskarsmi, tad no 3. decembra šis  maršruts tiek organizēts šādi:

  •  plkst. 13.30 skolēnu autobuss uzņem bērnus no Ķekavas sākumskolas un izbrauc visu maršrutu, bet pēc tam šis autobuss
  •  plkst. 14.00 uzņem bērnus no Pļavniekkalna sākumskolas un izbrauc visu maršrutu. 

 

Aktuālais skolēnu autobusu maršrutu saraksts ir aplūkojams šeit. 

 

Atgādinām, ka atbilstoši Ministru kabineta 1. decembra lēmumam bērniem no septiņu gadu vecuma sabiedriskajā transportā no 7.decembra jālieto sejas maskas. Aicinām šo prasību ievērot arī skolēnu autobusos, lai pasargātu savus bērnus un līdzcilvēkus no saslimšanas ar Covid-19! Būsim atbildīgi un ievērosim noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības!  

 

Administratīvā pārvalde

02.12.2020.

 

  Drukāt