Ieteikumi ģimenēm, kā rīkoties, ja vecāki saslimšanas ar Covid-19 dēļ nevar aprūpēt savus bērnus

 Ķekavas novada bāriņtiesa un Sociālais dienests aicina tos vecākus, kuri smagas saslimšanas ar Covid-19 dēļ vairs nevar aprūpēt savus bērnus, nekavējoties sazināties ar šo iestāžu speciālistiem, lai saņemtu atbalstu un kopīgi rastu ģimenei un bērniem labāko risinājumu šajā krīzes situācijā.



Saņemot šādu informāciju, vispirms Sociālā dienesta un Bāriņtiesas speciālisti meklēs bērnu ģimenes tuvinieku lokā, lai bērnam pēc iespējas nodrošinātu pazīstamāku un emocionāli labvēlīgāku vidi un tādējādi viņam neradītu papildu stresu. Galējais risinājums būtu krīzes centrs, kas uzņem bērnus šādās situācijās. Ar šādu krīzes centru, kas specializējas bērnu aprūpē, kuri vecāki ir smagi slimi ar Covid-19, Sociālais dienests ir noslēdzis līgumu, jo šajos centros tiks nodrošināti atbilstoši speciālisti un medicīnas personāls.

 

Tāpat šādos gadījumos Bāriņtiesa un Sociālais dienests kopā ar citiem nozares speciālistiem individuāli izvērtēs, kāda sociālā palīdzība un atbalsts šai konkrētai ģimenei ir nepieciešams.

 

Bāriņtiesa un Sociālais dienests vecākiem iesaka izskatīt šādas iespējas:
• Ja smagi ir saslimis viens no vecākiem (nepieciešams braukt uz stacionāru), bērnu var nodot aprūpē otram vecākam, kurš dzīvo ģimenē vai citā dzīvesvietā.
• Viena vecāka vai abu vecāku smagas saslimšanas gadījumā bērnu var nodot aprūpē radiniekiem vai ģimenei pietuvinātām personām, kuras bērns pazīst.
• Tikai gadījumos, ja augstāk minēto nav iespējams īstenot, Bāriņtiesa vai Sociālais dienests bērnam nodrošinās drošus apstākļus – nepieciešamo dienu skaitu bērnam uzturoties krīzes centrā (nodrošinot speciālistu un medicīnas darbinieku klātbūtni).

 

Ar Bāriņtiesu var sazināties pa tālr. 67847160; 26190950; 27030323; bet arī Sociālo dienestu – pa tālr. 26669782, 28633299.

Bāriņtiesa un Sociālais dienests
02.12.2020.

  Drukāt