Ārkārtējās situācijas laikā Ķekavas novadā bērnudārzi iespēju robežās turpina strādāt

Apzinoties ģimeņu nepieciešamību pēc bērnudārza pakalpojumiem, arī ārkārtējās situācijas laikā Ķekavas novadā pirmsskolas izglītības iestādes turpina darbu iespēju robežās. Vienīgi šobrīd augstās saslimstības ar Covid-19 dēļ darbību līdz 14. decembrim pārtrauc bērnudārzs “Ieviņa” Ķekavā. 

 

Pirmsskolas izglītības iestādes ir viena no galvenajām jomām, kurās pandēmijas laikā jo īpaši tiek uzraudzīta situācija un, konstatējot Covid-19 saslimšanas gadījumus, operatīvi tiek meklēti risinājumi un pieņemti lēmumi par bērnudārza darba organizācijas izmaiņām, lai varētu turpināt nodrošināt pirmsskolas izglītības pakalpojumus.    

 

Pašvaldība izprot un apzinās, ka ģimenēm ar bērniem šobrīd ir ļoti sarežģīts laiks un bieži vien nav iespējas nodrošināt bērnu palikšanu mājās, jo vecākiem jāturpina darba gaitas un atvaļinājumi izņemti jau pirmajā pandēmijas vilnī šī gada pavasarī.

  

Šobrīd saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta vairākiem pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem un bērniem. Apzinot saslimušo kontaktpersonas, nekavējoties tiek paziņota informācija par to vecākiem un noteikta pašizolācija kontaktpersonām, kā arī mainīts konkrētās grupiņas darbs.

  

Pēc Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes datiem, šobrīd visas grupiņas strādā divos pašvaldības bērnudārzos – “Bitīte” Katlakalnā un “Avotiņš” Baložos. Bērnudārzā “Zvaigznīte” Valdlaučos viena grupiņa atrodas karantīnā, bet Daugmales bērnudārzā “Namiņš” karantīnā  šobrīd ir  atsevišķi bērni un pedagogi.

 

Šobrīd vissarežģītākā situācija ir izveidojusies bērnudārzā “Ieviņa” Ķekavā, kur ar Covid-19 ir saslimuši vairāki pedagogi un paplašinājies kontaktpersonu loks, līdz ar to epidemioloģisko drošību apsvērumu dēļ un lai ierobežotu tālāku vīrusa izplatību vairs nav iespējams kādu periodu nodrošināt bērnudārza darbību. Tāpēc no  5. līdz 14. decembrim pirmsskolas izglītības iestāde “Ieviņa” tiks slēgta.  

 

Visiem bērnudārza “Ieviņa” bērniem un darbiniekiem no 5. decembra ir noteikta 10 dienu pašizolēšanās, karantīna jāievēro tiem darbiniekiem un bērniem, kuriem karantīna noteikta ar Slimību profilakses un kontroles centra lēmumu. Šajā laikā ir jānovēro veselības stāvoklis, un, tam pasliktinoties, nekavējoties jāsazinās ar savu ģimenes ārstu. Šajā laikā bērnudārzā tiks veikti papildu dezinfekcijas pasākumi.

 

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra informē, ka no 30.novembra vecākiem ir iespēja pieteikties vienreizējam slimības palīdzības pabalstam bērna pieskatīšanai, ja ar Covid–19 infekciju saistīto apstākļu dēļ bērns nedrīkst apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi vai, ja mācības vispārējās izglītības programmā notiek attālināti.

  

Aicinām vecākus būt saprotošiem, jo primāri ir jādomā par bērnu un pedagogu veselību un drošību, un jārīkojas atbildīgi, lai pēc iespējas ātrāk bērnudārzs varētu atgriezties normālā darbībā.

 

Ķekavas novada pašvaldība saka paldies visiem bērnudārzu pedagogiem un darbiniekiem, kā arī audzēkņu vecākiem par viņu atbildīgo rīcību, nekavējoties ziņojot bērnudārza vadībai par iespējamo saslimšanu ar Covid-19 un līdz ar to pēc iespējas pasargājot savus līdzcilvēkus.

    

 

Administratīvā pārvalde

04.12.2020.

  Drukāt