Velte Baložu ikdienai – „Zemenes šokolādē”

 

Uz Lieldienām Ķekavas novadā Baložos Smilšu ielā durvis vēra mājīga un omulīga koncepta kafejnīca "Zemenes šokolādē". Koncepta, jo ikviena lieta šeit ir pārdomāta un katrai no tām ir sava vēsture, savs stāsts. Kafejnīca gaida ciemos ikvienu uz gardām smalkmaizītēm, kūkām, tortēm, kafiju, tēju un svaigi spiestām sulām! Pieejami arī saldējuma kokteiļi!
 
Šādu dāvanu Lieldienās Baložiem pasniegušas trīs uzņēmīgas, enerģiskas un idejām bagātas meitenes – Zanda, Guna un Elīna. Visas trīs kopā izloloja sapni par mājīgu kafejnīcu Baložos – „Zemenes šokolādē”. Jaunās uzņēmējas ir pārliecinātas, ka kafetēriju iemīļos arī Baložu un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji, viņu viesi un draugi, jo ir pārliecinātas, ka omulīga un jauka pasēdēšana pie kafijas tases ir iespējama ne tikai Rīgā.

Te, Baložos, viņas ir centušās radīt atmosfēru un sajūtas, kas līdzinās mājām, sniegtu iespēju atpūsties, izklaidēties, pavadīt laiku kopā ar draugiem. Jaunais mūsu novada uzņēmums ir padomājis par visu...
 
No rītiem, kad uz bērnudārzu tiek vesti mazuļi, un uz ielām automašīnas kļūst arvien vairāk, veidojot sastrēgumus, tad ikviens var nobaudīt gardu, kūpošu rīta kafiju kopā ar iecienītāko maizīti. Tavās rokās būs smaržīga kafija ar garšīgu maizīti līdzi ņemšanai, ko steidzīgais varēs izbaudīt stāvēdams sastrēgumā.
 
Pusdienlaikā pēc pastaigas ar mazuli māmiņas var patērzēt ar draudzeni pie tasītes smaržīgas kafijas vai atvilkt elpu pirms darāmajiem mājas darbiem. Kafejnīcā padomāts arī par stūrīti bērniem!
 
Kad pēcpusdienās ciematā atsākas kņada – vecāki dodas pēc bērniem uz bērnudārzu, vieni steidz uz Kultūras nama pulciņiem, citi bariņos dodas mājup, tad visiem tiek piedāvāti svaigi cepumi, kūkas un maizītes. Tās tikko ceptas cienastam gan uz vietas, gan līdzi ņemšanai.
 
Vakaros un nedēļas nogalēs „Zemenes šokolādē” aicina nobaudīt vīnu kopā ar mīļoto vai nedaudz laba konjaka, iedzert dzirkstošo vīnu svētku brīdī. Ikviens te var, klausoties mūziku, aizmirst par grūtajām nedēļas rūpēm. 
 
Tūlīt, tūlīt sāksies pasaules hokeja čempionāts, kad pie kausiņa alus var līdzi just mūsu izlasei, jo kopā taču būs gan jautrāk, gan interesantāk.

 

Zane Stepiņa

  Drukāt