Ķekavas novadā pārceļ 2021. gada NĪN apmaksas termiņus

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju  šodien, 14. janvārī, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē, tika nolemts pārcelt  nekustamā īpašuma nodokļa trīs 2021. gada apmaksas termiņus  - no 31.marta uz 17.maiju, no 17.maija uz 15.jūliju, kā arī no 16.augusta uz 15.septembri.

 

Turpinoties ārkārtas situācijai, atsevišķām mājsaimniecībām, kuras šobrīd ir nonākušas finansiālās grūtībās saistībā ar būtiskajiem ierobežojumiem tautsaimniecībā, varētu rasties grūtības veikt nodokļu maksājumus, tādēļ nolemts pārcelt uz vēlāku laiku pirmos trīs nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) nomaksas termiņus. Pārceļot pirmā, otrā un trešā NĪN maksājuma termiņus uz vēlāku laiku, tiek nodrošināta iespēja veikt NĪN maksājumu par gada 1., 2. un 3. ceturksni bez papildu uzrēķina.

Atgādinām, ka nekustamo īpašuma nodokli ir visērtāk nomaksāt attālināti  - internetbankā vai portālos www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv.  Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem.


Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.


Aicinām iedzīvotājus NĪN apmaksu veikt elektroniski, tomēr, ja šādas iespējas nav, tad klātienē maksājumus šobrīd var veikt jebkurā  “Maxima” veikalā. Savukārt pašvaldības klientu apkalpošanas centros šī iespēja tiks nodrošināta līdz ko valstī spēkā esošie ierobežojumi to ļaus.

 
Aicinām iedzīvotājus ņemt vērā, ka norēķinoties “Maxima” veikalos, kasiere noskenēs rēķina svītra kodu par kopējo izrakstīto summu, bet ja klients vēlas rēķinu maksāt daļēji, par to lūgums pabrīdināt pirms maksājuma veikšanas. Komisijas maksa par rēķina apmaksu “Maxima” veikalos ir 0,50 centi.

 

 

 

Administratīvā pārvalde
14.01.2020.

 

 

  Drukāt