Noskaidroti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji

Ziemassvētku rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2020”  tiek rīkots jau ceturto reizi un šoreiz tajā ir bijis vislielākais dalībnieku skaits – tika saņemti 35 pieteikumi. Konkursa žūrija ir izvēlējusies desmit konkursa laureātus, kuru rotājumu kompozīcijas bijušas gan krāšņas, gan labi pieejamas apskatei novada iedzīvotājiem, tāpat noskaidrota arī iedzīvotāju simpātija.


Ķekavas novada pašvaldība, kas ir šī konkursa rīkotāja, ir gandarīta, ka ar katru gadu palielinās to iedzīvotāju skaits, kuri ir gatavi radoši pārsteigt un palīdzēt novadam uzmirdzēt Ziemassvētku laikā, lai priecētu ar gaismu gan sevi,  gan apkārtējos. Pa šiem gadiem, kopš tiek rīkots konkurss, tā dalībnieku skaits ir vairāk nekā dubultojies.  Pirmajā gadā rotājumu konkursam pieteicās 15 dalībnieki, 2018.gadā 23 dalībnieki, 2019. gadā 28 dalībnieki un šoreiz tie bija jau 35 dalībnieki, kuri  uzbūra Ziemassvētku sajūtas ar savām dekorācijām konkursa ietvaros.


Konkursa dalībnieki sacentās nominācijās - “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi”, “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi”, “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas”, “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”, “Ziemassvētku egle”, kā arī papildus nominācijā “Iedzīvotāju simpātija”.


Noteikt konkursa uzvarētājus tika uzticēts īpaši izveidotai komisijai piecu ekspertu sastāvā, kas klātienē novērtēja katra objekta atbilstību svētku tematikai, noformējuma redzamību, māksliniecisko kvalitāti, stila vienotību, oriģinalitāti, atbilstību mērogam un rotātā objekta sakārtotību. Īpaša uzmanība tika pievērsta rotājumu redzamībai un iespējai tos apskatīt, lai tie pildītu konkursa galveno mērķi – palīdzētu novadam uzmirdzēt un priecētu ar gaismu pārējos novadniekus. Viedokli izteica arī iedzīvotāji, atbalstot savu favorītu interneta balsojumā, kopumā tika saņemti 1964 balsojumi.


Galveno nomināciju uzvarētāji saņems naudas balvas 160 eiro vērtībā, otrās vietas ieguvēji - 120 eiro vērtībā, trešajai vietai paredzētas naudas balvas 80 eiro vērtībā, savukārt nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs tiks sveikts ar pārsteiguma balvu.


Pēc žūrijas komisijas vērtējuma pirmo vietu  un 160 eiro lielu naudas balvu kategorijā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi” saņēma bagātīgi izrotātais balkons Smilšu ielā 2-27, Baložos, kas priecēja apkārtējos gan ar eglīti, apsnigušiem bērziem un gaismiņu virtenēm,  gan sniegavīriem, rūķiem, ziemeļbriežiem un citiem zvēriem.



Savukārt kategorijā  "Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi", pirmā vieta piešķirta mājai Titurgas ielā 11, Baložos, kas savas mājas pagalmā bija radījuši rotājumu kompozīciju ar nosaukumu ‘’Elfu diskotēka’’. Kā teikts mājas īpašnieku konkursa pieteikumā: ‘’Dārzā, starp milzu konfektēm, slēpjas rūķi un brieži. Elfiem ļoti patīk svinēt svētkus, tāpēc katru vakaru, kad satumst, pagalms pārvēršas par elfu diskotēku. Lai gan tas ir iespaidīgs skats, taču arī diennakts gaišajā laikā pie mums ir ko redzēt! Elfiem patīk, ja mašīnas piebremzē, vai garāmgājēji uz brītiņu apstājas, lai paspētu visu apskatīt!’’


Uzvaru uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu kategorijā ieguva "Elko" bāze, kas atrodas Apiņu iela 7, Krustkalnos, kuri bija gan gaiši izgaismojuši teritoriju, gan izpušķojuši egli,  priecējot ikvienu garāmgājēju ar savām gaumīgajām dekorācijām.


Rotājumu konkursā nominācijas “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi” ietvaros 1.vietu nolemts nepiešķirt, jo tika pieteikts tikai viens dalībnieks, ko var vērtēt, tādēļ, ka pārējie abi dalībnieki ir pašvaldības iestāde, Pļavniekkalna sākumskola, un pašvaldības aģentūra, Ķekavas ambulance, kas atbilstoši nolikumam, netiek vērtēti un uz balvām nepretendē. Ceram, ka nākamgad, šajā nominācijā pieteiksies vairāk dalībnieku un varēs savstarpēji pacīnīties par godalgotajām vietām, bet šoreiz izsakām dalībniekiem atzinību par ieguldīto darbu un radošumu, kopīgi radot svētku  noskaņu!


Kategorijā “Ziemassvētku egle” pieteikumi saņemti no Liliju ielas 13, Katlakalnā, kas ieguvusi pirmo vietu un ‘’Veisiem’’, Krogsilā, kas iegūst otro vietu.

 

Žūrijas komisija nolēma piešķirt četras atzinības un naudas balvas 50 eiro apmērā –"Zvanītājiem" Rāmavā, kas izcēlās kā visbagātīgākais un košākais objekts, dzīvokļu īpašnieku biedrībai ‘’Gobu 1’’, Gobu ielā 1, Baložos, kuri skaisti izdekorējuši daudzdzīvokļu māju pagalmu, kā arī zirgu un cilvēku labsajūtas centram "Dabas zirgi",’’Mežauļos’’ kas bija izrotājuši staļļu teritoriju, radot gaišu un priecīgu noskaņu, svētku telpai ‘’Trādirīdi’’, Apiņu ielā 8, Krustkalnos, kuru skatlogs priecēja ar pārdomātu skatloga kompozīciju, kurā tika uzburta svētku rotā tērpta meža aina.


Savukārt vislielāko balsu skaitu iedzīvotāju simpātijas balsojumā saņēma ‘’Zvanītāji’’ no Rāmavas, par kuriem tika nobalsots 486 reizes.

 



“Uzmirdzi Ķekavas novadā 2020” laureāti:


Kategorijā "Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi"

1.vieta Baloži, Titurgas iela 11;

2.vieta Odukalns, Pļavu iela 10;

Vienāds punktu skaits un dalīta 3.vieta Ķekava, Palienas iela 12 un Ķekava, Katrīnas iela 1.

 

Kategorijā "Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi"

1.vieta Baloži, Smilšu iela 2-27;

2.vieta Ķekava, Gaismas iela 19-k10, kāpņu telpa;

3.vieta Baloži, Gobu iela 1-76.

 

Kategorijā "Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas"

1.vieta Krustkalni, Apiņu iela 7, "Elko" bāze, SIA "ELKO’’;

2.vieta Rāmava Rāmavas iela 9, Depkina muiža;

3.vietu nolemj nepiešķirt.


Kategorijā "Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi"

1.vietu nolemts nepiešķirt, jo tika pieteikts tikai viens dalībnieks, ko var vērtēt, tādēļ, ka pārējie abi dalībnieki ir pašvaldības iestāde un pašvaldības aģentūra, kas atbilstoši nolikumam netiek vērtēti un uz balvām nepretendē.


Kategorijā "Ziemassvētku egle"

1.vieta Katlakalns, Liliju iela 13;

2.vieta Krogsils, "Veisi".


Komisijas locekļi nolemj piešķirt atzinību četriem objektiem:

  • Rāmava, "Zvanītāji";
  • Baloži, Gobu iela 1, Dzīvokļu īpašnieku biedrība "Gobu 1";
  • "Mežauļi", Zirgu un cilvēku labsajūtas centrs "Dabas zirgi", SIA "Dabas zirgi";
  • Krustkalni, Apiņu iela 8, svētku telpa "Trādirīdi", SIA "JOK".

 

Skatītāju simpātija

Rāmava, "Zvanītāji’’.

 

Ķekavas novada pašvaldības organizētajā rotājumu konkursā “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2020” ikviens iedzīvotājs bija aicināts atbilstoši Ziemassvētku tematikai izrotāt savas mājas, uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas, kopā radot īpašu svētku noskaņu. Paldies visiem, kuri atsaucās aicinājumam un piedalījās konkursā,  padarot  svētku laiku Ķekavas novadā gaišu un skaistu.


Visiem konkursa dalībniekiem esam sarūpējuši piemiņas dāvanas, kuras būs iespējams izņemt 22. un 26. janvārī, Ķekavā, Jaunu ideju centrā (Skolas iela 2). Lūgums precizēt dāvanu saņemšanas laiku, sazinoties ar pašvaldības speciālisti Laumu Mucenieci, zvanot pa tel. nr. 26791023


 

 

 

Administratīvā pārvalde
19.01.2021.

 

 

  Drukāt