Nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas iespējas ārkārtējās situācijas laikā

 Ķekavas novada pašvaldība vērš iedzīvotāju uzmanību, ka šobrīd, kad ārkārtējās situācijas dēļ klātienes apmeklējumam ir slēgti pašvaldības klientu apkalpošanas centri, nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) var apmaksāt tikai elektroniski vai, ja šādas iespējas nav, tad klātienē maksājumus var veikt jebkurā “Maxima” veikalā vai “Latvijas Pasta” nodaļā.

 

Savukārt pašvaldības klientu apkalpošanas centros šī iespēja tiks nodrošināta, līdz ko valstī spēkā esošie ierobežojumi to ļaus. Atvainojamies iedzīvotājiem par sagādātājām neērtībām un neprecīzo informāciju par NĪN apmaksas iespējām iedzīvotājiem nosūtītajos maksāšanas paziņojumos par nekustamā īpašuma nodokli 2021. gadam.

 

Neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt uz Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruni 8488.



NĪN nomaksas iespējas izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā

1. nekustamo īpašuma nodokli ir visērtāk nomaksāt attālināti - internetbankā vai portālos www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem. Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.


2. Klātienē maksājumus var veikt jebkurā “Maxima” veikalā. Aicinām iedzīvotājus ņemt vērā, ka, norēķinoties “Maxima” veikalos, kasiere noskenēs rēķina svītra kodu par kopējo izrakstīto summu, bet, ja klients vēlas rēķinu maksāt daļēji, par to lūgums pabrīdināt pirms maksājuma veikšanas. Komisijas maksa par rēķina apmaksu “Maxima” veikalos ir 0,50 centi.


3. Klātienē maksājumus var veikt arī jebkurā “Latvijas Pasta” nodaļā, komisijas maksa par rēķina apmaksu  atbilstoši centrādim - ja norēķinās skaidrā naudā, tad 2% no summas; bet ne mazāk kā 4 eiro, ja veic pārskaitījumu no pasta kontā esošās naudas - tad 1 eiro. 

 

Atgādinām, ka sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Ķekavas novadā ir pārcelti nekustamā īpašuma nodokļa trīs 2021. gada apmaksas termiņi - no 31.marta uz 17.maiju, no 17.maija uz 15.jūliju, kā arī no 16.augusta uz 15.septembri. Pārceļot pirmā, otrā un trešā NĪN maksājuma termiņus uz vēlāku laiku, tiek nodrošināta iespēja veikt NĪN maksājumu par gada 1., 2. un 3. ceturksni bez papildu uzrēķina.

 

Administratīvā pārvalde
29.01.2021.

  Drukāt