Ķekavas novada skolēni 2020. gadā piedalījušies kultūrizglītības programmā „Latvijas skolas soma”

Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādes – Baložu vidusskola, Ķekavas vidusskola, Pļavniekkalna sākumskola un Daugmales pamatskola, kopš septembra ir aktīvi iesaistījušās Latvijas valsts simtgades programmā “Latvijas skolas soma”, kuras ietvaros skolēniem ir iespēja piedalīties Latvijas kultūras norisēs. Pielāgojoties apstākļiem, pirmo reizi norises bija iespējams baudīt arī digitāli.


Kultūrizglītības programmā „Latvijas skolas soma” bērni un jaunieši iepazīst muzejos, teātros, izstāžu zālēs un kinoteātros notiekošās kultūras norises, mākslinieki ar izrādēm, koncertiem un meistarklasēm dodas uz skolām un notiek daudz citu norišu, kas ļauj bērniem ikdienā bagātināt savu kultūras pieredzi.


2020./2021.mācību gada pirmā pusgada laikā Ķekavas novada skolēni apmeklējuši dažādus izglītojošos pasākumus, piemēram, Līgatnes "Padomju Slepenais bunkurs", interaktīvo programmu "Ganu spēles" Latvijas etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kā arī Džūkstes pasaku muzejpedagoģisku nodarbību "Pa pasaku tēva pēdām". Bērni noklausījušies arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas koncertu "Klasiskā mūzika- tas ir stilīgi!", kā arī  koncertu "Deja un mūzika cauri gadsimtiem". Tāpat ir bijusi iespēja piedalīties Turaidas muzeja programmā “Orientēšanās spēle- Tūkstošgades stāsts” un nodibinājuma "Imanta Ziedoņa fonds" kultūrizglītojošā notikumā Ziedoņa klasē, kā arī vairākos citos aizraujošos kultūras piedzīvojumos.


Pielāgojoties pandēmijas COVID-19 ierobežojumiem, daudzi kultūras norišu veidotāji savu piedāvāto saturu adaptēja digitālajai videi, tādēļ ārkārtējās situācijas laikā, kad klātienes pasākumu apmeklēšana vairs nebija iespējama, projekts "Latvijas skolas somas" skolēniem piedāvāja iespēju baudīt kultūras norises digitāli. Koncertierakstu "Īkstīte", kas tika rādīts attālināti video formātā, noskatījies 621 Ķekavas novada skolēns.


Ceturtdien, 4. februārī, Ministru kabineta sēdē apstiprināts Ministru kabineta noteikumu projekts, kas paredz kultūrizglītības programmas „Latvijas skolas soma” finansējuma sadalījumu 2021. gadam, līdz ar to programma turpināsies arī šajā gadā.

 

Administratīvā pārvalde
05.02.2021.

 

 

 

  Drukāt