Ķekavas novadā talkoja vairāk kā 30 vietās

 

30. aprīlī Lielajā Talkā piedalījāsikviens Ķekavas novada iedzīvotājs, kuram rūp iespēja dzīvot nepiesārņotā un skaistā vidē.
 
Šogad no visiem Pierīgas novadiem visvairāk talkošanas vietas tika reģistrētas Ķekavas novadā – 24 vietas, kā arī vismaz 10 vietas tika pieteiktas talkas dienā, kas nav reģistrētas.
 
Daugmales pagastā talcinieki sakopa vismaz 6 vietas: Daugmales pilskalnu, Jāņkalniņu, Daugmales pamatskolas teritoriju, Senču svētkalniņu (pie Važu rāvēja), Atpūtas vietas pie ūdens, Tomēnu pludmali Dzintaru ciematā, Nāvessalu, kuru jau tradicionāli uzkopa Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kareivji.
 
Baložos talcinieki pulcējās un vāca atkritumus 5 vietās: Mežā aiz vidusskolas, Mūrīškalna meža masīvā, Mūlkalna un Purva ielas rajonā, Titurgā - Katlakalna ielas rajonā un Dzelzs ielā.
 
Ķekavas pagastā tika sakoptas vismaz 17 vietas: Plakanciemā, Mellupos, Rīgas HES pludmalē, Valdlaučos, Katlakalnā, Kaļķuceplī, Dzērumos talcinieki strādāja 3 punktos, Ķekavas centrā un Krustkalnos – katrā 2 punktos, pie Ķekavas sporta nama aktīvi strādāja novada sportisti, Rāmavas - Depkina muižā talcinieki uzkopa parku, Kuģu un Butleru kapos čakli strādāja NBS mācību vadības pavēlniecības kareivji. Pašvaldības darbinieki šajā dienā Stobriņu meža masīvā iestādīja 1000 jaunas eglītes.
 
Lielās Talkas tradīcija aizsākās pirms trim gadiem - ar talku 2008. gada 13. septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90. dzimšanas dienā. Nākamās talkas notika 2009. gada 18. aprīlī un 2010. gada 24. aprīlī. Aptuvenie aprēķini liecina, ka šajos trīs vides sakopšanas pasākumos kopumā ir piedalījušies 310 000 entuziastu.
 
Projekta mērķis ir līdz 2018. gadam, Latvijas 100. dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.
 
 Foto: Sigita Varika, Līva Benete
 
Sabiedrisko attiecību daļa
  Drukāt