Ķekavas novadā uzsāk darbu jauna ģimenes ārsta prakse

2021. gada februārī darbu Ķekavas novadā, Titurgā, uzsāk jauns ģimenes ārsts - dr. Madara Freimane. Dr. Freimanes prakse ir jaunizveidota, tādēļ tajā ir iespējams brīvi piereģistrēties, informē Ķekavas ambulances direktors Juris Jerums.


Dr. M. Freimanes ģimenes ārsta prakse strādās ārstniecības telpās Zaļajā ielā 5, Baložos, 2.stāvā, blakus tur jau esošajai dr. Petkus ģimenes ārsta praksei.  Daktere ir absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes rezidentūru ģimenes medicīnā. Praktizējusies Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Līdz ar to daktere labprāt parūpēsies gan par zīdaiņu, bērnu un pieaugušo veselību.


Dr. M. Freimanes prakses tālrunis ir 26141885, e-pasts: freimanesprakse@gmail.com.  Informācija par prakses darba laikiem atrodama Ķekavas ambulances interneta vietnē ambulance.kekava.lv. Piereģistrēties iespējams, sazinoties ar jauno praksi, vai portālā www.Latvija.lv https://latvija.lv/Epakalpojumi/EP132/Apraksts.  


Jaunā ārsta prakse ir sekmīgi un bez piezīmēm saņēmusi Veselības inspekcijas atzinumu un noslēgusi līgumu ar Nacionālo Veselības dienestu par valsts apmaksāto primārās veselības pakalpojumu sniegšanu Ķekavas novada iedzīvotājiem.


“Ģimenes ārstu pieejamība pēc iespējas tuvāk iedzīvotāju dzīvesvietai ir ļoti būtiska, lai pakalpojums būtu ērti un ātri saņemams, tāpēc šajā jautājumā pašvaldība savu iespēju robežās cenšas nodrošināt ģimenes ārstus ar piemērotām telpām, lai novadā piesaistītu arvien jaunus ģimenes ārstus.  Tāpēc, pastāvīgi pieaugot iedzīvotāju skaitam, ikviena  jauna ģimenes ārsta prakses izveide ir svarīgs notikums mūsu pašvaldībā. Pateicamies Nacionālā Veselības dienesta Rīgas nodaļai par situācijas izpratni un atsaucību”, uzsver  Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.


“Piemērotas, ārstniecības iestāžu prasībām atbilstošas telpas ir priekšnosacījums jaunu ārstu piesaistei. Pateicoties pašvaldības iepriekš veiktajiem būtiskajiem ieguldījumiem Titurgā, Zaļajā ielā 5, ir paveikta grūtākā darba daļa un tālāka papildus telpu pielāgošana ir ātrāka”, komentē Ķekavas ambulances direktors J.  Jerums.


Dr. M.Freimane paralēli savas prakses attīstīšanai, līdz rudenim aizvietos dr. Petkus un pēc tam abas ģimenes ārstu prakses turpinās darbu paralēli.


Ķekavas novadā valsts apmaksātos primārās veselības aprūpes pakalpojumus sniedz 12 ģimenes ārstu prakses, septiņi no tiem Ķekavā, četri - Baložos un viens Valdlaučos.

 

Ķekavas ambulance
10.02.2021.

 

 

  Drukāt