Palielina sociālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem

Lai sniegtu lielāku atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, Ķekavas novada pašvaldība palielinās piešķiramo sociālo garantiju un pabalstu apmēru patstāvīgas dzīves uzsākšanai.


Bārenim pēc pilngadības sasniegšanas jāgatavojas patstāvīgai dzīvei, tāpēc ir paredzēta palīdzība sākotnējai nepieciešamās iedzīves iegādei – mīkstajam inventāram un sadzīves priekšmetiem, piemēram, gultai, krēslam, skapim, gultas veļai un virtuves piederumiem. Pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir palielināts līdz 820 eiro līdzšinējo 250 eiro vietā.


Par gandrīz 100 eiro ir palielināts vienreizējais pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kas turpmāk būs 218 eiro līdzšinējo 128 eiro vietā. Ir palielināts arī  vienreizējais pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem ar invaliditāti kopš bērnības līdz 327 eiro. Līdz šim tas bija 213 eiro.


Tāpat ir palielināts arī pabalsts ikmēneša izdevumiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem ar invaliditāti kopš bērnības, kuri sekmīgi mācās vai studē izglītības iestādē – turpmāk tas būs 163 eiro mēnesī.


Šo pabalstu mērķis ir sniegt finansiālu atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, uzsākot patstāvīgu dzīvi un turpinot sekmīgas mācības vispārējās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolā.


Administratīvā pārvalde
18.02.2021.

 

 

  Drukāt