Iedzīvotāji rēķinus “Maxima” veikalos varēs apmaksāt noteiktos laikos

Pamatojoties uz ārkārtas situāciju valstī saistībā ar Covid-19 pandēmijas izplatīšanos un valdības ierobežojumiem attiecībā uz veikalu noslodzi, SIA “Maxima Latvija” ar mērķi ierobežot apmeklētāju plūsmu veikalos ir pieņēmusi lēmumu, ka no 15. februāra līdz turpmākajiem paziņojumiem apmaksāt rēķinus veikalu tīklā “Maxima” varēs rīta stundās no plkst. 8.00 līdz 10.00 un vakara stundās no plkst. 20.00 līdz 22.00.  Uzņēmums aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un ievērot veikala noteiktos ierobežojumus.

 

Savukārt Ķekavas novada pašvaldība vērš iedzīvotāju uzmanību, ka šobrīd, kad ārkārtējās situācijas dēļ klātienes apmeklējumam ir slēgti pašvaldības klientu apkalpošanas centri, nekustamā īpašuma nodokli  vai citus ar pašvaldību saistītus maksājumus  var apmaksāt tikai elektroniski vai, ja šādas iespējas nav, tad klātienē maksājumus var veikt jebkurā “Maxima” veikalā vai “Latvijas Pasta” nodaļā. Pašvaldības klientu apkalpošanas centros šī iespēja tiks nodrošināta, līdz ko valstī spēkā esošie ierobežojumi to ļaus. Neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt uz Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruni 8488.

 

Atgādinām, ka sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju  Ķekavas novadā ir pārcelti  nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) trīs 2021. gada apmaksas termiņus  - no 31. marta uz 17. maiju, no 17. maija uz 15. jūliju, kā arī no 16. augusta uz 15. septembri.

 

Nekustamā īpašumu  nomaksas iespējas izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā

  1. nekustamo īpašuma nodokli ir visērtāk nomaksāt attālināti - internetbankā vai portālos www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem. Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.
  2. Klātienē maksājumus var veikt jebkurā “Maxima” veikalā. Aicinām iedzīvotājus ņemt vērā, ka, norēķinoties “Maxima” veikalos, kasiere noskenēs rēķina svītra kodu par kopējo izrakstīto summu, bet, ja klients vēlas rēķinu maksāt daļēji, par to lūgums pabrīdināt pirms maksājuma veikšanas. Komisijas maksa par rēķina apmaksu “Maxima” veikalos ir 0,50 centi.
  3. Klātienē maksājumus var veikt arī jebkurā “Latvijas Pasta” nodaļā, komisijas maksa par rēķina apmaksu  atbilstoši centrādim - ja norēķinās skaidrā naudā, tad 2% no summas; bet ne mazāk kā 4 eiro, ja veic pārskaitījumu no pasta kontā esošās naudas - tad 1 eiro.

 

Administratīvā pārvalde
23.02.2021.

 

  Drukāt