Līdz 11. martam iedzīvotāji var pieteikties jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes teritoriālajās darba grupās

Strādājot pie jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes, šonedēļ, no 8. līdz 11. martam, notiks piecas tematiskās darba grupas, kurās savu dalību varēja pieteikt arī iedzīvotāji.  Katra  no darba grupām diskutēs par vienu jomu, proti,  infrastruktūru; izglītību un kultūru; veselību un sociālo aprūpi; uzņēmējdarbību; sportu un tūrismu. Šobrīd uz šīm darba grupām pieteikšanās ir noslēgusies.


Taču vēl šobrīd -  līdz 11. martam plkst. 17.00 -  iedzīvotāji var pieteikties darbam dokumentu izstrādes teritoriālajās darba grupās, lai paustu savu viedokli par novada attīstības iespējām, problēmām un to iespējamiem risinājumiem, kā arī sagatavotu priekšlikumus jaunveidojamā Ķekavas novada  konkrētu apdzīvoto vietu attīstībai. Lai pieteiktos, jāaizpilda elektroniski anketa, kas pieejama te: http://bit.ly/3kBOr0V

 

Teritoriālo darba grupu norises laiki

  • Ķekava (arī Alejas, Krogsils, Vimbukrogs, Odukalns, Jaunsils, Skujenieki)– 15. martā plkst. 18.00-19.30 Zoom vidē
  • Daugmales pagasts (arī Bērzmente, Pulkarne, Saulgoži, Jenči, Dzērumi, Mellupi, Plakanciems)  – 18. martā plkst. 18.00-19:30 Zoom vidē
  • Baloži (arī  Lapenieki, Katlakalns, Krustkalni, Rāmava, Valdlauč)i – 22. marts plkst. 18.00-19.30 Zoom vidē
  • Baldones novads – 25. martā plkst. 18.00-19.30 Zoom vidē

 

Novērtējot sabiedrības līdzdalības būtisko lomu, Ķekavas un Baldones novada pašvaldības šobrīd aicinājusi iedzīvotājus iesaistīties jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē, darbojoties  tematiskajās un teritoriālajās darba grupās.


Atbilstoši plānotajam laika grafikam šobrīd abas pašvaldības – Ķekavas un Baldones novada pašvaldības – aktīvi turpina darbu pie jaunveidojamā Ķekavas novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam aktualizācijas un jaunas Attīstības programmas 2021.-2027.gadam izstrādes.

 

Atgādinām, ka 2021. gada sākumā tika uzsākta Ķekavas novada Ilgtpējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam aktualizācija un jaunas Attīstības programmas 2021.-2027. gadam izstrāde. Publiskā iepirkuma rezultātā Ķekavas novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA “Ķemers Business and Law Company” par  Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādi.

 

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums nosaka, ka no 2021. gada 1. jūlija Ķekavas novada administratīvajā teritorijā ietilps divas esošās teritoriālās vienības  - Ķekavas novads un Baldones novads. Tādējādi viens no uzdevumiem ir aktualizēt esošo novadu Ilgtpējīgas attīstības stratēģijas, integrējot tās vienā plānošanas dokumentā – Ķekavas novada Ilgtpējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam un izstrādāt jauno Ķekavas novada attīstības programmu 2021.-2027. gadam, jo šobrīd spēkā esošajām attīstības programmām beidzas arī to darbības termiņš.

 

Aicinām arī turpmāk sekot līdzi informācijai Ķekavas un Baldones novada pašvaldību informatīvajos kanālos, lai uzzinātu par iespējām iesaistīties jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē un izstrādes progresu.

 

 

Administratīvā pārvalde
08.03.2021.

 

  Drukāt