Ķekavas novadā turpinās senioru vakcinācija pret Covid-19

Veselības ministrijas izstrādātais vakcinācijas prioritāro grupu plāns paredz to, ka šobrīd vakcinēties tiek aicināti seniori virs 70 gadu vecuma. Ķekavas novadā vakcinācijas procesā iesaistījušās astoņas ģimenes ārstu prakses jeb gandrīz 70% no visām ģimenes ārstu praksēm novadā.

 
 
Vakcinācijas procesu Latvijā koordinē Veselības ministrija un Vakcinācijas birojs, kas kopā ar citām iesaistītajām valsts iestādēm centralizēti veic arī vakcīnu sadali un piegādi. Ģimenes ārsti, izvērtējot savu kapacitāti, katrā pašvaldībā brīvprātīgi izvēlas, vai savās ārstu praksēs veikt vakcinācijas procesu - šobrīd Ķekavas novadā līgumus par vakcinācijas veikšanu noslēgušas astoņas ģimenes ārstu prakses. Ģimenes ārstu praksēm pieejamo vakcīnu skaitu nosaka valsts līmenī, un tas šobrīd ir ierobežots ar dažiem desmitiem vakcīnu uz katru praksi nedēļā.
 
 
Ja jūsu ģimenes ārsts ir starp tiem ārstiem, kuri nodrošina vakcināciju, tad pieteikšanās vakcīnai notiek, sazinoties ar savu ģimenes ārstu. Portālā www.manavakcina.lv iepriekš veiktie pieteikumi tiks pārsūtīti jūsu ģimenes ārstam, ja ģimenes ārsts veiks vakcināciju.
 
 
Ģimenes ārstu prakses, kuras ir iesaistījušās vakcinācijas procesā Ķekavas novadā:
1)      Ievas Mežales prakse (Baložu doktorāts, SIA), Smilšu ielā 9/2-60, Baloži;
2)      Madaras Freimanes ģimenes ārsta prakse, SIA, Zaļā iela 5, Baloži;
3)      Tatjanas Petkus prakse (PA “Ķekavas ambulance”), Zaļā iela 5, Baloži;
4)      Rasas Dauškanes prakse (R.D.doktorāts, SIA), Rīgas iela 22a, Ķekava;
5)      Intas Freimanes ģimenes ārsta prakse, SIA, Gaismas iela 15, Ķekava;
6)      Vītola Liene- ģimenes ārsta prakse, Gaismas iela 15, Ķekava;
7)      Ditas Zeltiņas ārsta prakse, SIA, Gaismas iela 15, Ķekava;
8)      Katerinas Berezinas prakse (KSB doktorāts, SIA), Meistaru iela 43, Valdlauči.
 
 
Savukārt, ja jūsu ģimenes ārsts nenodrošina vakcinācijas iespēju, tad jums jāpiesakās vakcīnai vietnē www.manavakcina.lv vai telefoniski, zvanot uz bezmaksas tālruni 8989. Abos šajos gadījumos pieteikumi tiks saņemti un reģistrēti. Vēlāk, kad būs šāda iespēja, jūs kā pieteikuma iesniedzējs saņemiet uzaicinājumu ierasties uz vakcināciju.
 
 
Iedzīvotāji, kuru ģimenes ārsti nodrošina vakcinācijas procesu, tiks vakcinēti savu ģimenes ārstu praksēs, savukārt pārējie saņems uzaicinājumu ierasties citā ārstniecības iestādē, kas nodrošina vakcināciju. Vakcinācijas vieta tiks iedalīta pēc pieteikumā norādītās teritorijas tuvuma un vakcinācijas jaudu principa.
 
Lai saņemtu otro vakcīnu, tai vairs nav jāpiesakās, jo otrās vakcinācijas laiks tiks noteikts pēc pirmās vakcīnas saņemšanas un katrs, kas ir saņēmis pirmo vakcīnu, saņems arī uzaicinājumu uz otro vakcinēšanos.
 
 
Iedzīvotāju vakcinēšana Latvijā notiek pēc prioritāro grupu plāna, kas paredz secību kādā tiek vakcinēti iedzīvotāji.  Prioritārās grupas var apskatīt šeit. Šobrīd tiek vakcinēti seniori virs 70 gadu vecuma, kuri ir pieteikušies vakcinācijai. Iedzīvotāji tiek vakcinēti ar tām vakcīnām, kas šobrīd Latvijā ir pieejamas. Vakcīnu izvēle nav iespējama, taču visas Latvijā apstiprinātās vakcīnas ir drošas, atbilstoši pārbaudītas un efektīvas.
 
 
Ķekavas novada pašvaldības Ķekavas ambulance pastāvīgi uztur komunikāciju ar vakcinācijas procesa atbildīgajām iestādēm, citām valsts institūcijām un vakcinācijā iesaistītajiem mediķiem, lai savas kompetences un iespēju ietvaros nodrošinātu veiksmīgāku informācijas apmaiņu un vakcinācijas procesa norisi mūsu pašvaldībā.
 
 
Iedzīvotāju ērtībām ‘’Centrālā laboratorija” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību ir izveidojusi arī Covid-19 analīžu paraugu noņemšanas punktu Ķekavas novadā, pie Ķekavas sporta kluba. Covid-19 testēšana notiek tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Lai pierakstītos, aicinām zvanīt pa tālr. 8330.
 
 
SPKC apkopojis biežāk uzdotos jautājumus un atbildes
 
Senioru vakcinācija pret Covid 19- jautājumi un atbildes
Administratīvā pārvalde
12.03.2021

 

  Drukāt