Ķekavas peldbaseins būs atvērts Latvijas izlases sportistiem un Virslīgas komandām

Atbilstoši šobrīd valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 mazināšanu no šī gada 23. marta tiks atvērts Ķekavas peldbaseins un Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa sporta zāle Ķekavas novadu pārstāvošajiem Latvijas izlases sportistu un kandidātu, kā arī Virslīgas komandu treniņiem un spēlēm.  

 

2021. gada 5. martā valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” paredz, ka Latvijas izlases, tostarp, jauniešu un junioru; Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu sportistu (ja sporta sacensībās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem), kā arī augstas klases sportistu sagatavošanas centru audzēkņu sporta treniņi var notikt gan iekštelpās, gan ārtelpās.

 

Pēc Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes sniegtās informācijas, šo iespēju varēs izmantot  Ķekavas novada sporta skolas peldētāji un vieglatlēti; Ķekavas novada  trīs virslīgas florbola komandas un  ūdenssporta kluba “Kambīze” (vindsērfinga) audzēkņi, kā arī  citi Ķekavas novada sporta organizāciju Latvijas izlašu sportisti.   

 

Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseinā ārkārtas situācijas laikā veikti ikgadējie apkopes darbi, lai vasarā baseins varētu strādāt bez pārtraukuma. Šobrīd baseins ir gatavs uzņemt Latvijas izlases sportistus un Virslīgas komandas. Sporta treniņos un nodarbībās tiek ievēroti valstī un sporta kompleksā noteiktās epidemioloģiskās prasības, un tās tiek organizētas atbilstoši saskaņotam grafikam.

 

Publiskam apmeklējumam peldbaseins vēl joprojām ir slēgts - līdz brīdim, kad tas būs iespējams atbilstoši noteiktajiem ierobežojumiem sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.  

 

Atgādinām, ka Latvijas  izlases dalībnieku un virslīgas treniņi notiek arī Ķekavas sporta klubā un Baložu vidusskolas sporta kompleksā, kā arī āra laukumos. 

 

 

Administratīovā pārvalde
22.03.2021.

 

 

  Drukāt