Turpinās sporta nodarbības ārpus telpām, ievērojot epidemioloģiskos drošības pasākumus

Atbilstoši šobrīd valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 mazināšanu, tāpat kā līdz šim sporta treniņi drīkst notikt tikai ārpus telpām, ievērojot nosacījumu, ka nodarbībā piedalās līdz 10 cilvēkiem un netiek izmantotas ģērbtuves.


Ķekavas novadā sporta treniņi un nodarbības, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu ietvaros, šobrīd tiek organizēti ārtelpās, ievērojot ārkārtējās situācijas laikā pieņemtos ierobežojumus. Tie paredz, ka vienā treniņā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 10 cilvēki, neskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus, kā arī netiek izmantotas ģērbtuves


Ja to pieļauj attiecīgās ārtelpas sporta norises vietas platība, vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs, ja šo treniņgrupu plūsmas fiziski nepārklājas, kā arī, ja to darbība tiek uzraudzīta. Lai to nodrošinātu, Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra veido vienotu grupu nodarbību grafiku un koordinē grupu sporta nodarbību norises laikus un vietas. Tāpat situāciju Ķekavas novadā uzrauga arī Reģionālā pašvaldības policija, kas šajā laikā pastiprināti pievērš uzmanību tam, lai tiktu ievēroti ārkārtējā situācijā spēkā esošie ierobežojumi.


Kamēr ir spēkā esošais ārkārtējās situācijas regulējums, iekštelpu sporta norises vietas joprojām ir slēgtas apmeklētājiem. Izņēmums ir profesionālie sportisti, tādi kā Latvijas izlases sportisti, tostarp, jauniešu un junioru; Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportisti, komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu sportisti (ja sporta sacensībās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem), kā arī augstas klases sportisti, sagatavošanas centru audzēkņi, kuru sporta treniņi  var notikt gan iekštelpās, gan ārtelpās. Arī  Ķekavas novadu pārstāvošie Latvijas izlases sportisti un Virslīgas komandas izmanto treniņu nolūkos novada sporta infrastruktūras iekštelpas.   


Tikmēr novada sporta laukumi, kas atrodas ārā, ir pieejami ikvienam un tos drīkst apmeklēt arī individuāli, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Iestājoties siltākam laikam, aicinām iedzīvotājus būt aktīviem, izmantot Ķekavas novadā pieejamo āra sporta infrastruktūru un sportojot ievērot drošu distanci no citiem sportotājiem!

 

Administratīvā pārvalde
23.03.2021.

 

  Drukāt