Ķekavā uzsāk darbus jaunas atpūtas vietas izveidei pie Daugavas

Lai vasarā izveidotu jaunu atpūtas vietu pie ūdens Ķekavā, ar piekļuvi Daugavai, Ķekavas novada pašvaldība ir uzsākusi teritorijas sakopšanas darbus. Šobrīd notiek krūmu zāģēšana, savukārt vasarā turpināsies atpūtas vietas labiekārtošana.


Jaunizveidotā atpūtas vieta pie ūdens atradīsies Ķekavā, vietā, kur Ķekaviņas upe ietek Daugavā. Plānots, ka šajā labiekārtotajā atpūtas vietā tiks ierīkota peldvieta ar smilšu pludmales zonu, kā arī ģērbtuves un soliņi, ievērojot Ķekavas novada atpūtas vietu dizaina principus un ļaujot šo atpūtas vietu ērti izmantot novada iedzīvotājiem.


Lai iedzīvotājiem nodrošinātu atpūtas iespējas pie ūdens, Ķekavas novadā ir izveidotas  vairākas atpūtas vietas, kuras ir ikvienam brīvi pieejamas un kuras Ķekavas novada pašvaldība ir labiekārtojusi atbilstoši novada labiekārtošanas plānam. Pagājušajā gadā labiekārtotas atpūtas vietas pie Titurgas ezera Baložos, kā arī Ķekavā pie “Dambīša” un Dārznieku ielā pie Daugavas, kā arī papildināti labiekārtojuma elementi lielākajā atpūtas vietā Baložu pilsētā, pie Titurgas ezera, un uzstādīti vairāki sauļošanās zviļņi, kas tapuši atbilstoši novada atpūtas vietu dizainam. Saraksts ar novadā esošajām atpūtas vietām pie ūdens pieejams ŠEIT.


Tuvojoties gada siltajam laikam, aicinām būt piesardzīgiem, dodoties atpūsties pie ūdenstilpnēm, izrunāt ar bērniem drošības noteikumus atpūtai pie ūdens, kā arī rūpēties par savu un bērnu drošību.


Administratīvā parvalde
25.03.2021.

 

  Drukāt