Ķekavas novadu rotā Lieldienu dekorācijas

Gaidot pavasara skaistākos svētkus, Lieldienas, Ķekavas novads ir izrotāts ar krāsainām tematiskajām dekorācijām, lai radītu svētku noskaņas iedzīvotājiem un viesiem. Tagad novadā būs iespēja sastapt gan Lieldienu zaķus un krāšņi krāsotas olas, gan arī ieraudzīt kokos pavasara putniņus.


Lai iedvesmotu iedzīvotājus pavasarīgām pastaigām, Lieldienu dekorācijas ir izvietotas dažādās novada vietās. Ar jauniem, krāšņiem Lieldienu dekoriem šogad priecē radošie Ķekavas Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi, kuri šogad ir apgleznojuši deviņas olas. Lieldienu olu gleznojumu ideju autori ir skolēni - Emma Stefensena, Anastasija Slavika un Laura Akentjeva. Savukārt šo ideju realizētāji, tāpat kā pagājušajā gadā, ir Mākslas skolas pasniedzēji.


Lieldienu apgleznotās olas var apskatīt zālienā pie Doles Tautas nama autostāvvietas, kā arī zālienā pie Ķekavas kultūras nama un zālienā pie veikala ‘’Maxima’’ stāvlaukuma. Savukārt Ķekavas parkā ir apskatāmi lielizmēra zaķi un ābeļdārzu rotā krāsaini putniņi kokos. Arī Daugmalē ir apskatāmas Lieldienu olas, kā arī svētku zaķi, kas atrodas pie Multifunkcionālā centra. Savukārt Baložos, Zaļajā ielā, ir uzstādīti zaķi, bet pie Rīgas un Ezeru ielu krustojuma, zālienā pie dobes, ir ‘’uzziedējušas’’ krāsainas tulpes un pie kultūras nama rotājas Lieldienu olas. Tāpat dažādas svētku dekorācijas priecē iedzīvotājus arī Valdlaučos, Katlakalnā, Mellupos, Jenčos un citviet Ķekavas novadā.


Aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus un novada viesus pavasara prieku un Lieldienu sajūtu smelties pastaigās, savā ceļā sastopot gan Lieldienu zaķus, gan krāsainās svētku olas!

 

 

 

Administratīvā pārvalde
28.03.2021.

 

 

  Drukāt