Turpinās jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē

 Strādājot pie jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas stratēģijas un programmas izstrādes, sabiedrības līdzdalības nolūkos martā aktīvi tika aicināti šajā procesā iesaistīties arī Ķekavas un Baldones novadu iedzīvotāji, uzņēmēji un nevalstiskās organizācijas, piedaloties gan dažādās tiešsaistes darba grupās, gan aizpildot aptaujas anketu.

 

Šobrīd ir noslēdzies jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādes pirmais posms. Notikušas 10 darba grupas un noslēgusies anketēšana e-vidē Ķekavas un Baldones novadu pašvaldībās. Maijā turpināsies attīstības plānošanas dokumentu izstrādes otrais posms un iedzīvotāji ir aicināti piedalīties darba grupu otrajā aplī, iepriekšējā pieteikšanās līdz 5. maijam plkst. 13.00.

Pieteikšanās tematiskajām darba grupām iespējama ŠEIT un teritoriālajām darba grupām ŠEIT!

 

Attīstības plānošanas dokumentu izstrādes tematiskajās un teritoriālajās darba grupās savus viedokļus ir izteikušas 10 darba grupas - dažādu nozaru speciālisti un dažādu teritoriju pārstāvji. Grupu darbs notika attālināti, taču, neraugoties uz to, katra neklātienes sanāksme pulcēja 10 – 20 dalībniekus. Vispirms katram bija iespēja izteikt savu viedokli par to, kas no viņa redzes viedokļa ir novada stiprās un vājās puses, kas nākotnes iespējas vai sagaidāmie draudi. Tālāk notika darbs pie vīzijas, stratēģisko mērķu un prioritāšu izstrādes. Darba grupu iegūtā informācija būs būtisks pamats, lai veiksmīgi sagatavotu jaunā Ķekavas novada attīstības redzējumu nākamajiem desmit gadiem, balsoties ne tikai uz nozares ekspertu vērtējumu, bet arī ieklausoties novada iedzīvotāju, uzņēmumu un nevalstisko organizāciju viedokļos.

 

Darba rezultātu prezentēšanai, precizēšanai un komentēšanai, iepriekš minētās darba grupas ir aicinātas uz otro sanāksmju apli. Uzaicinājumi dalībniekiem tiks nosūtīti individuāli. Uz šīm darba grupām var pieteikties arī citi interesenti līdz 5.maijam plkst.13.00, aizpildot elektroniski anketu Ķekavas un Baldones novada mājas lapās sadaļā “Attīstība” - “Attīstības programma un stratēģija” vai sociālajos tīklos. Lūdzam ņemt vērā, ka vietu skaits tematiskajās darba grupās ir ierobežots, un apstiprināti tiks dalībnieki, kuri apliecinās tehnisko gatavību darbam darba grupās, kā arī spēs apliecināt ieguldījumu profesionāli.

 

Tematisko darba grupu norises laiki
• Infrastruktūra: 10.maijā plkst. 15.30-16.30 Zoom vidē,
• Izglītība un kultūra: 11.maijā plkst. 15.00-16.00 Zoom vidē,
• Uzņēmēji: 11.maijā plkst.16.30-17.30 Zoom vidē,
• Sports un tūrisms: 13.maijā plkst. 14.00-15.00 Zoom vidē,
• Veselība un sociālā aprūpe: 13.maijā plkst. 15.30-16.30 Zoom vidē.

 

Teritoriālo darba grupu norises laiki
• Ķekava (arī Alejas, Krogsils, Vimbukrogs, Odukalns, Jaunsils, Skujenieki) – 11.maijā plkst. 18.00-19.00 Zoom vidē,
• Daugmales pagasts (arī Bērzmente, Pulkarne, Saulgoži, Jenči, Dzērumi, Mellupi, Plakanciems) – 13.maijā plkst. 18.00-19:00 Zoom vidē,
• Baloži (arī Lapenieki, Katlakalns, Krustkalni, Rāmava, Valdlauči) – 17.maijs plkst. 18.00-19.00 Zoom vidē,
• Baldones novads – 18.maijā plkst. 18.00-19.00 Zoom vidē.

 

Tāpat sabiedrības iesaistes nolūkos e-vidē martā tika rīkotas aptaujas trīs grupām - iedzīvotājiem, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām. Šobrīd dati vēl tiek apkopoti, bet pēc tam par aptaujas rezultātiem tiks informēti iedzīvotāji.

 

Atgādinām, ka 2021. gada sākumā tika uzsākta Ķekavas novada Ilgtpējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam aktualizācija un jaunas Attīstības programmas 2021.-2027. gadam izstrāde. Publiskā iepirkuma rezultātā Ķekavas novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA “Ķemers Business and Law Company” par Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādi.

 

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums nosaka, ka no 2021. gada 1. jūlija Ķekavas novada administratīvajā teritorijā ietilps divas esošās teritoriālās vienības - Ķekavas novads un Baldones novads. Tādējādi viens no uzdevumiem ir aktualizēt esošo novadu Ilgtpējīgas attīstības stratēģijas, integrējot tās vienā plānošanas dokumentā – Ķekavas novada Ilgtpējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam un izstrādāt jauno Ķekavas novada attīstības programmu 2021.-2027. gadam, jo šobrīd spēkā esošajām attīstības programmām beidzas arī to darbības termiņš.


Aicinām arī turpmāk sekot līdzi informācijai Ķekavas un Baldones novada pašvaldību informatīvajos kanālos, lai uzzinātu par iespējām iesaistīties jaunveidojamā novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādē un izstrādes progresu.

 

Attīstības un būvniecības pārvalde
07.04.2021.

  Drukāt