Lielajā Talkā sakoptas vairāk kā 40 novada vietas

Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies vairāk kā 40 dažādās vietās, kas tika oficiāli reģistrētas, tomēr novada iedzīvotāji talkojuši arī individuālajās talkās, sakopjot savus privātīpašumus un apkārtni. Tāpat Lielās Talkas ietvaros sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā.

 

Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies vairāk kā 40 dažādās vietās, kas tika oficiāli reģistrētas, tomēr novada iedzīvotāji talkojuši arī individuālajās talkās, sakopjot savus privātīpašumus un apkārtni. Tāpat Lielās Talkas ietvaros sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā.


Šogad Lielā Talka notika 24. aprīlī un, ņemot vērā pašreizējo situāciju Latvijā un visā pasaulē, kā arī paaugstinātas drošības un sociālās distancēšanās prasības, šoreiz talka tika organizēta, lielāku uzsvaru liekot uz individuālo talkošanu.

 

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes speciālisti – šogad oficiāli tika reģistrēta 41 talkas vieta. Talkas norisinājās visā novadā - Mellupos, Plakanciemā, Dzērumos, Daugmalē, Pulkarnē, Ķekavā pie Daugavas, Vimbukrogā, Loreķos, Krustkalnos, Baložos, Rāmavā un Valdlaučos, kur iedzīvotāji sakopa savu apkārtni.  Tāpat novadā iedzīvotāji Lielās talkas ietvaros sakopa arī savus privātīpašumus.


Savukārt Nāves salā, Daugmalē, talkoja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, zemessargi, kā arī Ikšķiles novada jaunsargi. Šo talkošanas vietu NBS izvēlējušies tāpēc, ka tā ir vēsturiska un nozīmīga vieta, ko svarīgi uzturēt kārtībā tā, lai šī sala būtu sakopta un interesanta apmeklētājiem. Tāpat talkošana Nāves salā bijusi laba iespēja klātienē iepazīt šo vēsturiski svarīgo vietu tiem, kuri tur vēl nebija bijuši.


Video ieskats NBS talkai Nāves salā https://fb.watch/58ZQ2Gya5w/

 

Lai gan šogad talkojām katrs atsevišķi, tomēr mums visiem kopā ir izdevies padarīt ļoti daudz. Lielās talkas ietvaros savākto talkas maisu apjoms Ķekavas novadā kopā ir 8340 kg, no tiem riepas ir 1640 kg, šīferis 1140 kg, gabarīts un būvgruži 540 kg un ruberoīds 140 kg.


Lielās Talkas mērķis, jau kopš tās pirmsākumiem, ir aicināt Latvijas sabiedrību pievērst uzmanību un līdzdarboties vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā, radot saliedētības, pozitīvisma un labi padarīta darba sajūtu. Tāpēc, pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai Ķekavas novadā, Lielās Talkas ietvaros, Ķekavas novada iedzīvotāji un pašvaldības darbinieki piedalījās arī koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras ietvaros iestādīti 242 koki un dekoratīvie krūmi.


Ķekavas novada pašvaldība pateicas ikvienam aktīvajam novada iedzīvotājam, kurš atsaucās aicinājumam piedalīties Lielajā talkā, lai kopīgiem spēkiem sakoptu novadu! Aicinām visus iedzīvotājus un novada viesus arī ikdienā rūpēties par apkārtējo vidi un visus atkritumus izmest atkritumu tvertnēs, lai nākamgad Lielajā talkā vairāk enerģijas mēs varētu veltīt ne sakopšanai, bet jau vides labiekārtošanai. Rūpēsimies par tīru un sakoptu Ķekavas novadu ne tikai Lielajā talkā, bet katru dienu!

 

 

 

Administratīvā pārvalde
28.04.2021.

 

 

  Drukāt