Ķekavas novadā tiek veikti sakopšanas un labiekārtošanas darbi

Lai, iestājoties vasarai, novada iedzīvotāji varētu priecāties par sakoptu un pievilcīgu vidi, Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde veic sakopšanas un labiekārtošanas darbus visā Ķekavas novadā.

 

Kā informē Īpašumu pārvalde, turpinās jau iepriekšējos gados uzsāktā Ķekavas parka teritorijas sakopšana, un šobrīd tiek turpināts darbs pie parka labiekārtošanas, lai iedzīvotājiem šo parku izveidotu kā patīkamu atpūtas vietu. Šajā pavasarī Ķekavas centra un parka sakopšanas darbu ietvaros, ir notikusi koku un krūmu retināšana, kuras laikā tika izcirsti nokaltušie, bojātie un neperspektīvie koki. Šie darbi tika veikti, lai veidotu pievilcīgu ainavu, vietām atsedzot Ķekavas upi, kas gleznaini vijas caur parku, daudzdzīvokļu namiem un pagalmiem, parkā arī ir papildināts apgaismojums. Domājot par parka teritorijas uzlabošanu, ir uzsākti Ķekavas parka estrādes sakārtošanas un atjaunošanas darbi. Šo darbu noslēgumā estrādei jaunu, mākslinieciski baudāmu izskatu sniegs pazīstamā māksliniece Elita Patmalniece, kas sev raksturīgā krāsainā un skaistā veidā mākslas performances ietvaros izrotās estrādi.

 

Uzsākti arī darbi, lai izveidotu jaunu atpūtas vietu pie ūdens Ķekavā, ar piekļuvi Daugavai.  Šobrīd ir pabeigta krūmu zāģēšana un turpinās atpūtas vietas izveide un labiekārtošana. Jaunizveidotā atpūtas vieta pie ūdens atradīsies Ķekavā, vietā, kur Ķekaviņas upe ietek Daugavā. Plānots, ka šajā labiekārtotajā atpūtas vietā tiks ierīkota peldvieta ar smilšu pludmales zonu, kā arī ģērbtuves un soliņi, ievērojot Ķekavas novada atpūtas vietu dizaina principus un ļaujot šo atpūtas vietu ērti izmantot novada iedzīvotājiem.


Lai iedzīvotājiem nodrošinātu patīkamas atpūtas iespējas pie ūdens, visās novada atpūtas vietās, kas atrodas pie ūdens, notiks atjaunošanas un sakopšanas darbi. Ķekavas novadā ir izveidotas  vairākas atpūtas vietas, kuras ir ikvienam brīvi pieejamas un kuras Ķekavas novada pašvaldība ir labiekārtojusi atbilstoši novada labiekārtošanas plānam. Diemžēl ir vērojama tendence, ka negodprātīgi cilvēki ar nolūku sabojā, salauž un apzīmē publiski pieejamos objektus, kas nozīmē gan papildus finansējumu, lai novērstu bojājumus, gan rada sarūgtinājumu par cilvēku rīcību.

 

Atgādinām, ka pagājušajā gadā labiekārtotas atpūtas vietas pie Titurgas ezera Baložos, kā arī Ķekavā pie “Dambīša” un Dārznieku ielā pie Daugavas, kā arī papildināti labiekārtojuma elementi lielākajā atpūtas vietā Baložu pilsētā, pie Titurgas ezera, un uzstādīti vairāki sauļošanās zviļņi, kas tapuši atbilstoši novada atpūtas vietu dizainam. Saraksts ar novadā esošajām atpūtas vietām pie ūdens pieejams ŠEIT.


Tuvojoties gada siltajam laikam, aicinām būt piesardzīgiem, dodoties atpūsties pie ūdenstilpnēm, izrunāt ar bērniem drošības noteikumus atpūtai pie ūdens, kā arī rūpēties par savu un bērnu drošību. Aicinām arī saudzīgi izturēties pret publiski pieejamo infrastruktūru, bet, ja pamani huligānus - ziņo Reģionālajai pašvaldības policijai!


Administratīvā pārvalde
12.05.2021.

  Drukāt