Ķekavas novada domes priekšsēdētāja V.Baire sasauks domes ārkārtas sēdi

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, respektējot deputātu aicinājumu, sasauks ārkārtas domes sēdi, lai apspriestu  Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vizīti Ķekavas novada pašvaldībā. Opozīcijas deputāti lūdz pašvaldības vadītāju sasaukt slēgtu sēdi, kas notiks šodien, 14. maijā, plkst.15.00. 
 

Ķekavas novada pašvaldība norāda, ka šī jautājuma izskatīšana ir KNAB kompetencē  un atgādina,  ka  informāciju vakar abas puses  - gan pašvaldība, gan KNAB  - jau ir paudušas medijos.  Kā publiski norādījis KNAB  - nav ne apsūdzēto, ne aizturēto.


KNAB vizītes ietvaros domes priekšsēdētājas darba kabinetā notikusi saruna ar biroja pārstāvjiem, kur, kā ierasti, notiek visas tikšanās gan ar darbiniekiem, iedzīvotājiem, gan ar  sadarbības partneriem un citām iestādēm.


Tā kā sadarbība ar KNAB ir prioritāra, tad ar biroja pārstāvjiem vakar tikās arī pati domes priekšsēdētāja, lai varētu personiski iesaistīties šajā procesā un sniegt atbildīgajai iestādei nepieciešamo atbalstu šajā jautājumā. “Vienmēr iestājos un iestāšos arī turpmāk par godīgu, atklātu un likumīgu darbību, tāpēc pašvaldība ir un būs arī turpmāk atvērta sadarbībai ar visām tiesībsargājošajām, uzraugošajām un kontrolējošām institūcijām, ” uzsver V.Baire.


Viņa arī vērš uzmanību uz to, ka pašvaldība vienmēr sadarbojusies un sniegusi informāciju gan elektroniski, gan klātienē tikusies arī ar citām tiesībsargājošajām, uzraugošajām un kontrolējošajām institūcijām, piemēram, Valsts darba inspekciju un Valsts kontroli,  tādējādi ļaujot pārliecināties par visiem pašvaldības  veiktajiem darbiem.


“Ķekavas novada pašvaldība ir veikusi daudz darba, lai izskaustu iespēju jebkurām šaubīgām darbībām – ieviesta iekšējās kontroles sistēma korupcijas un interešu konflikta riska novēršanai, izstrādāta Pretkorupcijas stratēģija un plāns. Visi iepirkumi, dokumentu un būvniecības procesa aprite notiek elektroniski, kas ir atklāta un izsekojama. Tāpēc aicinu neradīt sensāciju par sadarbību, kura tiek veikta ar kontrolējošām iestādēm,” saka domes priekšsēdētāja.

 

Administratīvā pārvalde
14.05.2021.

 

 

 

  Drukāt