Aizvadīts pirmais mēnesis kopš Baložu bibliotēkā darbojas viedais grāmatu skapis

Kopš 17. maija pie Baložu pilsētas bibliotēkas, kas atrodas Skolas ielā 4, darbojas pirmais  bibliotēku viedais grāmatu skapis Ķekavas novadā, kas ļauj ikvienam Baložu bibliotēkas lasītājam bezkontakta veidā ērti saņemt grāmatas ārpus bibliotēkas darba laika.


Kā informē bibliotēkas darbinieki, viedais grāmatu skapis tika uzstādīts jau aprīļa beigās, tomēr sākotnēji to testēja paši darbinieki, iepazīstot viedā skapja darbības principus, kā arī sagatavojot nepieciešamās instrukcijas un norādes, lai tā lietošana būtu viegli saprotama un ērti izmantojama ikvienam Baložu bibliotēkas klientam. Līdz ar to bibliotēkas klienti nepacietīgi gaidīja, kad varēs sākt šo jauno iespēju izmantot un, līdz ko šāda iespēja bija pieejama, tā tika izmantota, un pirmā mēneša laikā jau vairāk kā 20 lasītāji ir saņēmuši grāmatas viedajā skapī ārpus bibliotēkas darba laika. Pirmie lietotāji, kas šo jauno pakalpojumu jau ir izmēģinājuši, ir bijuši apmierināti un atzinuši, ka tas ir ērts veids kā saņemt grāmatas no bibliotēkas.

 

Bibliotēkas darbinieki iedrošina ikvienu, kas vēl to nav darījis, izmēģināt iespēju grāmatas saņemt viedajā grāmatu skapī, jo tas ir vienkārši un ērti. Skapis šobrīd ir aplīmēts ar pamācībām, lai tā izmantošana būtu saprotama un vienkārša. Tāpat arī pie bibliotēkas ieejas durvīm ir izvietoti plakāti ar norādēm, lai viedo grāmatu skapi ikvienam būtu viegli pamanīt.

  
Viedajā grāmatu skapī ir iespēja saņemt sev vēlamās grāmatas no bibliotēkas krājumiem, ievērojot nosacījumu, ka grāmatas saņemšana ir jāveic piecu dienu laikā. Šāds termiņš noteikts, lai neradītu pārlieku lielu noslodzi grāmatu skapja darbībai un nekavētu grāmatu saņemšanu. Grāmatas var pieteikt telefoniski, e-pastā vai bibliotēkas elektroniskajā kopkatalogā, kā saņemšanas vietu norādot Baložu bibliotēkas viedo grāmatu skapi.


Bibliotēkas viedais grāmatu skapis tiek uzpildīts bibliotēkas darba laikā, bet lasītāji tās var saņemt tad, kad pašiem ir ērti. Kad izvēlētā grāmata tiek ievietota viedajā grāmatu skapī, lasītājs mobilajā telefonā īsziņā saņem kodu, kas, dodoties pēc grāmatas, ir jāievada grāmatu skapī. Pēc koda ievadīšanas, atveras nodalījuma durvis un lasītājs var saņemt savu grāmatu.


Vēlam visiem bibliotēkas klientiem arī šajā vasarā aizraujošu lasīt prieku un aicinām izmantot viedo grāmatu skapi savu izvēlēto grāmatu ērtākai saņemšanai jebkurā laikā!

 

 

Baložu bibliotēka
17.06.2021.

 

 

  Drukāt