Sadalītas Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas 2020

Sestdien, 19.jūnijā tika sveikti “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2020”  laureāti deviņās nominācijās. Nominācijā “Gada uzņēmējs” balvu saņēma kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmums SIA “Pindstrup Latvia”.


Nozīmīgāko nomināciju “Gada uzņēmējs” saņēma kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmums SIA “Pindstrup Latvia”.

 

Uzņēmuma pamatdarbība ir kūdras ieguve, pārstrāde un substrātu ražošana. Uzņēmums dibināts 1994.gadā un tā pamatkapitāls ir 4 658 168 eiro. Iepriekšējā gadā tika saražoti un pa visu pasauli eksportēti substrāti profesionālajiem dārzkopības klientiem 1,4 miljoni m3 apjomā (12 000 kravas mašīnas). Darbinieku skaits vairāk kā 400. Uzņēmums visu (99%) saražoto produkciju eksportē uz 80 pasaules valstīm. Uzņēmums vairākus gadu pēc kārtas ir ierindojies TOP500 lielāko uzņēmumu sarakstā Latvijā pēc neto apgrozījuma. To veicina lielais eksporta apjoms - augošākie eksporta tirgi ir Āzijas valstis, Dienvid-un Ziemeļamerika. Galvenie veiksmīgas pārdošanas priekšnosacījumi ir Latvijas kūdras unikālās īpašības, no tās radīti kvalitatīvi substrāti un zinoši darbinieki.

 

Uzņēmumi tika sveikti arī nominācijā “Iedzīvotāju simpātija”. Par šo nomināciju varēja nobalsot jebkurš iedzīvotājs, aizpildot elektronisku anketu. Balsojumā uzvarēja SIA “Dabas zirgi”, iegūstot pārliecinošu uzvaru ar 77 no 110 balsīm.


Nomināciju ieguvēji:


GADA DARBA DEVĒJS: SIA Autex - industriālās tehnikas pārdevējs, motoru un ģeneratoriekārtu ražotāju oficiālais pārstāvis, rezerves daļas, serviss, apkopes.


GADA RAŽOTĀJS: SIA Pellija A
- konditorejas izstrādājumu ražotājs (tortes, kūkas, kūciņas).


GADA PAKALPOJUMU SNIEDZĒJS: SIA Dabas zirgi - sociālais uzņēmums, kas nodarbojas ar jāšanas un zirgu psiholoģijas apmācību, organizē izjādes, korporatīvos pasākumus, nometnes.


GADA MĀJRAŽOTĀJS / AMATNIEKS: Zīmols Rotu pļava - rotaslietu ražošana no dabīgajiem minerāliem.


GADA JAUNIETIS UZŅĒMĒJDARBĪBĀ: SMU Bratus - izgatavo koka makus - karšu turētājus 


GADA LABDARIS: A/S Putnu fabrika Ķekava - pilna cikla ražošanas uzņēmums putnu gaļas audzēšanā un vistas gaļas produktu ražošanā.


GADA IZAUGSME: SIA AVMM - vizuālās reklāmas ražošanas uzņēmums.


IEDZĪVOTĀJU SIMPĀTIJA: SIA Dabas zirgi - sociālais uzņēmums, kas nodarbojas ar jāšanas un zirgu psiholoģijas apmācību, organizē izjādes, korporatīvos pasākumus, nometnes.

 

“Ķekavas novada uzņēmēju gada balvu 2020” organizēja Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi (ĶNUP).

 

Administratīvā pārvalde
28.06.2021.

 

 

  Drukāt