Aicina iedzīvotājus pieteikties pirmajam Ķekavas novada hakatonam ‘’Ideju skrejceļš’’

Ķekavas novada hakatons “Ideju skrejceļš” norisināsies 6. un 7. augustā, sniedzot iespēju Ķekavas novada iedzīvotājiem radīt jaunas iniciatīvas un idejas, kas palīdzētu novadu veidot kā pievilcīgu vietu, kur dzīvot, strādāt, īstenot uzņēmējdarbību, attīstīties un atpūsties. Labāko ideju autori saņems balvas, savukārt idejas ar nākotnes potenciālu tiks virzītas turpmākai attīstībai un tiks iekļautas Ķekavas novada attīstības rīcības plānā.


Ideju hakatonu organizē Ķekavas novada pašvaldība pilsētattīstības URBACT programmas projekta ietvaros ar mērķi radīt un realizēt idejas, kas ir vērstas uz zaļiem un drošiem transporta risinājumiem, kā arī piederības sajūtas un kopējās dzīves kvalitātes uzlabošanu Ķekavas novadā.


Pasākums norisināsies tiešsaistē no 2021. gada 6. augusta plkst. 18:00 līdz 2021. gada 7. augusta plkst. 20:00, kad 26 stundu laikā hakatona dalībniekiem būs iespēja identificēt izaicinājumus un rast tiem risinājumus, attīstīt savas idejas, kā arī prezentēt izstrādātos projektus plašākai auditorijai, tostarp Ķekavas novada pašvaldības vadībai. Dalībnieki būs nodrošināti ar tiešsaistes vidi un rīkiem, kā arī IT atbalstu, pieredzējušiem mentoriem un balvu fondu, tajā skaitā pārsteiguma paciņām enerģiskai dalībai pasākumā.


Hakatonā piedalīties var esošie, bijušie un topošie Ķekavas novada iedzīvotāji, kas pārstāv dažādas nozares, kā arī ikviens interesents, kam patīk ideju ģenerēšanas un attīstīšanas process, plānošana, dizaina veidošana, uzņēmējdarbības attīstība, darbs pie ekonomiskā pamatojuma, lai iniciētu jaunas idejas, kas radītu pozitīvas pārmaiņas un sniegtu risinājumus Ķekavas novada izaicinājumu pārvarēšanai. Dalība iespējama gan individuāli, gan komandā divu līdz piecu cilvēku sastāvā.


Lai pieteiktu savu ideju hakatonam, tai ir jāatbilst šādiem kritērijiem:

  • ideja ir vērsta uz zaļiem un drošiem transporta risinājumiem, piederības sajūtas un kopējās dzīves kvalitātes uzlabošanu Ķekavas novadā ar mērķi radīt pozitīvas pārmaiņas;
  • ideja ir vērsta uz kopēja labuma radīšanu sabiedrībai, nevis indivīdam;
  • ideja risina noteiktu izaicinājumu novadā vai rada jaunas iespējas.


Pieteikšanās hakatonam notiek līdz 2021. gada 4. augustam. Plašāka informācija par hakatonu, tā nolikums, programma un reģistrācijas forma ir pieejama
ŠEIT


Jautājumu un neskaidrību gadījumā, sazinieties, rakstot e-pastu : hakatons@kekava.lv vai pa tālruni -29110260.


Atgādinām, ka, lai rastu jaunas idejas Ķekavas novada attīstībai, kuras būtu iespēja pieteikt arī hakatonam, iedzīvotāji ir aicināti piedalīties sarunu pasākumā “Ideju skrejceļš”, ko organizē biedrības “Pierīgas partnerība” un  “Partnerība Daugavkrasts”, kas norisināsies 22.jūlijā plkst.17:00 Ķekavā, parkā pie estrādes. Plašāka informācija par šo pasākumu pieejama ŠEIT.

 

Lai iepazīstinātu ar Ķekavas novada hakatona norisi un sniegtu atbildes uz visiem aktuālajiem jautājumiem, otrdien, 27. jūlijā, plkst. 13:00 – 14:00 aicinām pieslēgties tiešsaistes sarunai ar tā organizatoriem un žūrijas pārstāvjiem.


Administratīvā pārvalde
13.07.2021.

 

  Drukāt