Ķekavas novada kolektīvi piedalīsies skolēnu dziesmu un deju svētku notikumā ‘’Saulesvija’’

Neierastā formātā šogad norisinās pandēmijas dēļ atceltie XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuri notiks bez lieluzvedumiem, bet ar mazākiem pasākumiem un digitāliem risinājumiem. Pirmajā svētku pasākumā „Saulesvija”, kas norisināsies jūlijā divu nedēļu garumā visās Latvijas pašvaldībās, piedalīsies arī Ķekavas novada kolektīvi.

 

Visā Latvijā ir sācies skolēnu dziesmu svētku pirmais notikums ‘’Saulesvija’’, kas ir transformējies svētku gājiens, kurā pašvaldību delegācijas, kas kādreiz gāja pa Brīvības ielu, atrodas katra savā pašvaldībā. Uz 43 Latvijas pašvaldībām ceļu ir uzsācis dziesmu svētku auto, kas apceļos Latviju līdz jūlija beigām, lai video formātā notvertu katras pašvaldības kolektīva sagatavoto svētku pārsteigumu un izteiktu pateicību visiem, kuri ir gatavojušies un piedalās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Ķekavas novadā Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku auto ieradīsies 28. jūlijā un  piestās Ķekavā.

 

Šajā svētku pasākumā dalībnieku skaits ir ierobežots un nenotiks plaša pulcēšanās, tomēr visas norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi visiem jaunumiem dziesmu un deju svētku oficiālajā vietnē www.nacgavilet.lv un vēlāk vērot pasākumu ar mūsu novadnieku dalību video ierakstā – video pēc pasākuma būs pieejami Ķekavas novada informatīvajos kanālos.

 

Ķekavas novadā dziesmu un deju svētkiem gatavojās 51 kolektīvs un to grupas, kas kopskaitā ir 1238 dalībnieki, kurus gatavoja 41 kolektīvu vadītājs un palīgi. Izsakām lielu pateicību visiem par ieguldīto darbu!

 

Administratīvā pārvalde
14.07.2021.

 

  Drukāt