Saņemti ūdens analīžu rezultāti: visās atpūtas vietās, izņemot peldvietu pretī Nāves salai, peldēties var droši

Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi SIA "Vides audits" laboratorijas rezultātus par ūdens kvalitāti populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens. Analīzēs konstatēts, ka Daugavā pretī Nāves salai sastopamas aļģes, savukārt citās peldvietās ūdens ir tīrs un peldēšaiani drošs.

 

Pēc Ķekavas novada pašvaldības pasūtījuma 15. jūlijā SIA “Vides audits” laboratorija veikusi atkārtotas peldūdens analīzes iedzīvotāju iecienītākajās atpūtas vietās pie ūdens. Analīzes liecina, ka piecās atpūtas vietās pie ūdens – Ķekavas upē Dambītī, Daugavā pie Dārznieku ielas Ķekavā, pie Ievu ielas Katlakalnā un Ziedonī, kā arī Titurgas ezerā Baložos ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs, paraugi atbilst peldūdeņu prasībām.

 

Analīžu rezultāti.

 

Savukārt Daugmalē, Daugavā pretī Nāves salai, saskaņā ar testēšanas rezultātiem konstatēta aļģu klātbūtne, tādēļ Īpašuma pārvaldes speciālisti atgādina, ka ūdenī, kurā savairojušās aļģes, peldēties nav ieteicams.

 

Nākamā peldūdens testēšana ieplānota pēc mēneša.

 

Karstajam laikam turpinoties, joprojām pastāv zilaļģu izplatīšanās iespēja, tāpēc aicinām iedzīvotājus, īpaši bērnus, pirms došanās ūdenī, vizuāli novērtēt ūdens virsmu. Bīstamās aļģes var savairoties stāvošos ūdeņos mierīgā un karstā laikā, taču lietus gadījumā, vēsumā un vēja ietekmē tās mirst.

 

 

Administratīvā pārvalde
20.07.2021.

 

 

 

  Drukāt