Aicina piedalīties ekskursijā “Ekspedīcija uz Nāves salu”

Šī gada 14. augustā Salaspils novads sadarbībā ar jauno apvienoto Ķekavas novadu organizēs starpnovadu pasākumu, tādējādi popularizējot ūdens tūrisma iespējas un Daugavas kā abu novadu robežupes izmantošanu ūdens tūrisma aktivitātēm abos novados.

 

Pasākums tiek organizēts kā izzinošs, bet tajā pat laikā mierīgs un meditatīvs process, kurā kā ūdenstransportus ekskursijā - ekspedīcijā izmantosim laivas/kajakus un SUPus, kurus nodrošinājuši gan novadu vietējie laivu un SUPu operatori - “Murdiņi” (Ķekavas novads), “SUPer ACtive” (Salaspils novads), papildus sadarbībā ar “Buļļu laivas” (Rīga).

Programmā paredzēta laivošana un supošana no Saulkalnes pludmales uz Nāves salu, tai apkārt un iekšā tās arhipelāgā. Šeit laivas un supus pietauvosim, lai dotos izzinošā ekskursijā kopā ar Ķekavas novada gidu pa Nāves salu un tās nozīmīgajām piemiņas un kauju atceres vietām. Turpinājumā neliela pauzīte, uzkrājot spēkus pirms došanās atpakaļ uz laivošanas/supošanas sākumpunktu, kur visus dalībniekus gaidīs abu novadu kopīgi sarūpēts uzkodu un zupas galds 20. gs. sākuma virtuves garšās, par ko parūpēsies Salaspils kafejnīca “Strelīcija”, lai sātīgi un mierīgi nobeigtu savu šīs dienas ūdens piedzīvojumu un pārrunāto pieredzēto.

Programma:
09.30-10.00 – Pulcēšanās Saulkalnes pludmalē (Salaspils novads);
10.00-10.30 – Ekskursijas grupu sadalījums, instruktāža;
10.30-12.30 – Mierpilna, harmoniska un rāma ekspedīcija Daugavā, upes maršrutā uz Nāves salu, apkārt tai un iekšā tās arhipelāgā;
12.30-14.30 – Izzinoša un jaunatklājumu pilna ekskursija ar gidu pa Nāves salu un tās nozīmīgākajiem apskates objektiem, neliela līdzpaņemto uzkodu pauze;
14.30-16.00 – Ekskursijas grupu atgriešanās atpakaļ Salaspils novada krastā pēc kvalitatīvi, aktīvi un patīkami pavadītas dienas un veldzējošs un spēcinošs tematiska piknika brīdis ar 20. gs. sākuma garšām.

 

Ekskursija laikā, plānotie laiki nedaudz var nedaudz mainīties.

 

Kopējā distance: Saulkalnes pludmale – Nāves sala (apkārt salai un pa tās arhipelāgu) – Saulkalnes pludmale: ~4,5 km.

 

Ekskursija ir bez maksas, bet jāmaksā par kādu no izvēlētiem ūdens transporta līdzekļiem:
- 1-vietīgs vai 2-vietīgs kajaks 30EUR/laiva;
- 3-vietīgs kajaks 36EUR/laiva;
- 1-vietīgs SUPs (var izmantot viens pieaugušais vai kopā ar bērnu līdz 12 g.v.) 20EUR/SUP;
- 2-vietīgs SUPs (var izmantot divi pieaugušie) 28EUR/SUP

 

Pieteikšanās ekskursijai līdz š.g. 8.augustam, aizpildot anketu: https://ej.uz/ekskursija2021

 

Ekskursija tiks organizēta ievērojot tajā brīdī valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus! Atbilstoši tām, kopējais dalībnieku skaits ļoti ierobežots!

Neskaidrību gadījumā, lūdzu, sazinieties ar Salaspils novada Tūrisma organizatori Janu Freimani e-pastā jana.freimane@salaspils.lv, vai telefoniski 26398463.

 

Salaspils novada TIC un Ķekavas novada TIC

 30.07.2021.

  Drukāt