Līdz 4. augustam iespēja pieteikties Ķekavas novada hakatonam

Ķekavas novada hakatons ''Ideju skrejceļš'' ir iespēja Ķekavas novada iedzīvotājiem attīstīt savas idejas un iniciatīvas kopā ar domubiedriem un pieredzējušiem mentoriem, kuri sniegs vērtīgus padomus. Labāko ideju autori saņems balvas, savukārt idejas ar nākotnes potenciālu tiks virzītas turpmākai attīstībai un iekļautas Ķekavas novada attīstības rīcības plānā, kā arī saņems atbalsta finansējumu to realizēšanai.

 

Ķekavas novada hakatons norisināsies 6. un 7. augustā, sniedzot iespēju Ķekavas novada iedzīvotājiem radīt jaunas iniciatīvas un idejas, kas palīdzētu novadu veidot kā pievilcīgu vietu, kur dzīvot, strādāt, īstenot uzņēmējdarbību, attīstīties un atpūsties. Vēl šonedēļ, līdz 4. augustam, ir iespēja pieteikties gan ar savu ideju, gan pievienoties kādai komandai, lai attīstītu kādu no jau iesniegtajām idejām.

 

Šobrīd Ķekavas novada hakatonam ir pieteikušās vairākas komandas un dalībnieki, kuri iesnieguši šādas idejas:

·       bērnu laukums Baložos;

·       videi draudzīgi transporta risinājumi;

·       jauna koncepta skola izveide;

·       biotopu saglabāšana.

 

Lai pieteiktu savu ideju hakatonam, tai ir jāatbilst šādiem kritērijiem:

·        ideja ir vērsta uz zaļiem un drošiem transporta risinājumiem, piederības sajūtas un kopējās dzīves kvalitātes uzlabošanu Ķekavas novadā ar mērķi radīt pozitīvas pārmaiņas;

·        ideja ir vērsta uz kopēja labuma radīšanu sabiedrībai, nevis indivīdam;

·        ideja risina noteiktu izaicinājumu novadā vai rada jaunas iespējas.

 
Pieteikšanās hakatonam notiek līdz 2021. gada 4. augustam. Plašāka informācija par hakatonu, tā nolikums, programma un reģistrācijas forma ir pieejama ŠEIT.

 

Jautājumu un neskaidrību gadījumā, sazinieties, rakstot e-pastu : hakatons@kekava.lv vai pa tālruni -29110260.

 

Atgādinām, ka pasākums norisināsies tiešsaistē no 2021. gada 6. augusta plkst. 18:00 līdz 2021. gada 7. augusta plkst. 20:00, kad 26 stundu laikā hakatona dalībniekiem būs iespēja identificēt izaicinājumus un rast tiem risinājumus, attīstīt savas idejas, kā arī prezentēt izstrādātos projektus plašākai auditorijai, tostarp Ķekavas novada pašvaldības vadībai. Dalībnieki būs nodrošināti ar tiešsaistes vidi un rīkiem, kā arī IT atbalstu, pieredzējušiem mentoriem un balvu fondu, tajā skaitā pārsteiguma paciņām enerģiskai dalībai pasākumā. Labāko ideju autori saņems balvas, savukārt idejas ar nākotnes potenciālu tiks virzītas turpmākai attīstībai un tiks iekļautas Ķekavas novada attīstības rīcības plānā.

 

Administratīvā pārvalde

02.08.2021.

  Drukāt