Ķekavā norisinājies skolēnu dziesmu un deju svētku notikums ‘’Saulesvija’’

Neierastā formātā šogad norisinājās pandēmijas dēļ atceltie XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuri notika bez lieluzvedumiem, bet ar mazākiem pasākumiem un digitāliem risinājumiem. Pirmajā svētku pasākumā „Saulesvija”, kas norisinājās jūlijā divu nedēļu garumā visās Latvijas pašvaldībās, piedalījās arī Ķekavas novada kolektīvi.

 

Visā Latvijā jūlijā norisinājās skolēnu dziesmu svētku pirmais notikums ‘’Saulesvija’’, kas ir transformējies svētku gājiens, kurā pašvaldību delegācijas, kas kādreiz gāja pa Brīvības ielu, tagad atrādas katra savā pašvaldībā. Uz 43 Latvijas pašvaldībām ceļoja dziesmu svētku auto, lai video formātā notvertu katras pašvaldības kolektīva sagatavoto svētku pārsteigumu un izteiktu pateicību visiem, kuri ir gatavojušies un piedalās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

 

Ķekavas novadā Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku auto ieradās 28. jūlijā un  piestāja Ķekavā. Sveikt Ķekavas novada kolektīvus bija ieradušies Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vēstneši - virsdiriģents Arvīds Platpers un pūtēju orķestru virsdiriģents Haralds Bārzdiņš.

  

Ķekavas novadā dziesmu un deju svētkiem gatavojās 51 kolektīvs un to grupas, kas kopskaitā ir 1238 dalībnieki, kurus gatavoja 41 kolektīvu vadītājs un palīgi. Esam lepni par tik kuplu skaitu talantīgu jauniešu, kuri diendienā rotā Ķekavas novada kultūras dzīvi. Paldies visiem dalībniekiem par neatlaidību un ieguldīto darbu, gatavojoties dziesmu un deju svētkiem!

 

 

Administratīvā pārvalde

02.08.2021.

 

  Drukāt