Olimpiskie čempioni tiekas ar Ķekavas novada domes deputātiem

Šodien, 6. augustā, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un domes deputāti tikās ar olimpiskajiem čempioniem, ķekaviešiem Agni Čavaru un Nauri Miezi, kuri Tokijas Olimpiskajās spēlēs izcīnīja Olimpisko zelta godalgu Latvijas 3x3 basketbola komandas sastāvā, kā arī ar viņu pirmo treneri Andri Eglīti.

 

Tikšanās laikā domes priekšsēdētājs Juris Žilko pateicās sportistiem un trenerim par ieguldīto darbu, kā arī izteica atbalstu 3x3 sporta veida attīstībai Ķekavas novadā: ‘’Ar savu piemēru un sasniegumiem puiši jau ir popularizējuši basketbolu un pašvaldība vēlas atbalstīt šī sporta veida attīstību un sportistu turpmāko izaugsmi.’’ Lai izprastu iespējamos atbalsta veidus, kopā ar abiem basketbolistiem un treneri tika apspriestas vajadzības sporta infrastruktūrā un citi ar sportu saistītie izaicinājumi.

 

Olimpiskos čempionus Agni Čavaru un Nauri Miezi ar panākumiem sveica arī Ķekavas novada domes deputāti, vēlot izdošanos turpmākajās sporta gaitās, kā arī pasniedzot naudas balvas – katram 10 000 eiro apmērā  pēc nodokļu nomaksas. Tāpat, izsakot pateicību par ieguldīto darbu sportistu izaugsmē, naudas balva 5 000 eiro apmērā tika piešķirta arī viņu pirmajam trenerim Andrim Eglītim.

 

Viesošanās laikā sportisti atstāja savus autogrāfus uz basketbola bumbām, kuras tiks dāvinātas Ķekavas novada pašvaldības iestādēm – Ķekavas vidusskolai, kurā mācījušies abi olimpieši, kā arī sporta skolai, sporta aģentūrai un muzejam.

 

 

 

Administratīvā pārvalde

06.08.2021.

  Drukāt