Hakatonā “Ideju skrejceļš” pirmo vietu iegūst iecere par ģimenes centra “Azote” izveidi Ķekavas novadā

Veiksmīgi noslēdzies pirmais hakatons Ķekavas novadā “Ideju skrejceļš”, kura dalībniekiem – Ķekavas novada iedzīvotājiem bija iespēja attīstīt savas idejas un iniciatīvas, piedāvājot hakatona ietvaros izstrādātus ideju īstenošanas risinājumus, kas uzlabotu pilsētvides kvalitāti Ķekavas novada iedzīvotājiem.


Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko uzsver: “Ir liels gandarījums par to, ka pirmais Ķekavas novadā notikušais hakatons pulcēja iedzīvotājus kopīgam radošam un inovatīvam darbam ar mērķi attīstīt projektus, kas uzlabo pašu dzīves kvalitāti. Tas iedrošina arī turpmāk pašvaldību atbalstīt līdzīgus projektus. Lepojos ar komandu izstrādātām un piedāvātām idejām.”


Hakatonā piedalījās septiņas komandas: “Baložu pilsētai”, “Daugmalietes”, “Ģimenes centrs “Azote””, MILDa”, “Kopienas saule”, “Sudrabgārnis” un “Uz gājēju pārejas, guļošais…”, pārstāvot dažādas Ķekavas novada apdzīvotās vietas: Baloži, Baldone, Daugmale, Rāmava, Ķekava. Komandas, piesaistot mentorus un jomas ekspertus, strādāja pie šādām tēmām:
 

  • Droša aktīvā kustība Ķekavas novadā 1.posms Bēgļu ceļš-Daugmale;
  • A7 - drošība 1. vietā;
  • Skola apkaimē, apkaime skolā;
  • Ūdensmalu attīstības koncepcija;
  • Ģimenes centra “Azote” izveide Ķekavas novadā;
  • Baložu pilsētas atpūtas un izklaides parks;
  • Viedo tehnoloģiju, lielo datu risinājumi mobilitātes, komunikācijas, vides pieejamības plānošanā.


Apkopojot žūrijas vērtējumu, ņemot vērā problēmsituācijas aktualitāti, idejas dzīvotspēju un potenciālu, idejas īstenošanas plāna gatavību, tika noteikti hakatona uzvarētāji: 1. vieta – komanda - Ģimenes centrs “Azote” ar ideju Ģimenes centra “Azote” izveide Ķekavas novadā, 2. vieta – “Sudrabgārnis” – Ūdensmalu attīstības koncepcija, 3. vieta – “Kopienas saule” – Skola apkaimē, apkaime skolā.


Ideju realizācijai un testēšanai kopumā tiks piešķirts finansējums 7500,00 EUR apmērā no programmas URBACT projekta “Cities4CSR” līdzekļiem, sadalot 1.vietai Ģimenes centrs “Azote” EUR 3000,00, 2.vietai “Sudrabgārnis” EUR 2000,00, 3. vietai “Kopienas saule” EUR 1000,00, 4. vietai “Uz gājēju pārejas, guļošais…” EUR 500,00, 5. vietai “Baložu pilsētai” EUR 500,00, 6. un 7.vietai “Daugmalietes” un “MILDa” EUR 500,00.


Pasākums norisinājās tiešsaistē no 2021. gada 6. augusta plkst. 18:00 līdz 2021. gada 7. augusta plkst. 20:00, kad 26 stundu laikā hakatona dalībnieki, identificējot izaicinājumus, strādāja pie inovatīviem risinājumiem, attīstot savas idejas un noslēgumā prezentēja izstrādātos projektus žūrijai, tostarp Ķekavas novada pašvaldības vadībai, uzņēmējiem un nevalstiskā sektora pārstāvjiem.


Liels paldies P/F “Ķekava” par atbalstu un enerģijas pakām visiem hakatona dalībniekiem.


Ķekavas novada hakatons ir daļa no URBACT programmas projekta “Cities4CSR” (Pilsētas par korporatīvo sociālo atbildību) ietvaros plānotās maza mēroga aktivitātes ar mērķi iesaistīt iedzīvotājus tādu risinājumu izstrādē, kuri vēlāk tiks pārbaudīti un ieviesti projekta maza mēroga darbības ietvaros ar projekta finansējuma, pašvaldības un vietējo uzņēmēju atbalstu.



 

 

Attīstības un būvniecības pārvalde
09.08.2021.

 

 

 

 

  Drukāt