Noslēdzoties būvdarbiem un labiekārtošanas darbiem, Uzvaras prospekts nodots ekspluatācijā

Piektdien, 13.augustā, Ķekvas novada Būvvalde ir devusi atzinumu, kas apliecina, ka Baložu pilsētas Uzvaras prospekta pārbūves projekts ir noslēdzies un nodots ekspluatācijā.


Atbilstoši projektam, Uzvaras prospektā ir pārbūvēta iela - vienas ielas pusē izbūvēta gājēju ietve, bet otrā – apvienotais gājēju un veloceliņš. Iedzīvotāju ērtībai un drošībai ir izbūvēts jauns ielas apgaismojums, drošas gājēju pārejas trijos ielu krustojumos, kā arī ierīkota jauna lietus ūdens novadīšanas sistēma.


Kopējais ar asfaltbetona segumu pārbūvētais ielas garums, tostarp, apvienotā gājēju un veloceliņa garums ir 776,5 metri, savukārt, 850 metru garumā izbūvētās ietves klāj bruģakmens. Tāpat projekta ietvaros 2779,44 m2  platībā izbūvētas nobrauktuves un jaunas automašīnu stāvvietas, kur vietas pietiks 98 automašīnām.


Lai nodrošinātu nepārtrauktu ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu darbību, būvdarbu laikā sakārtoti arī vecie komunikācijas tīkli. Būvdarbu ietvaros 444,77 metru garumā pārbūvēta sadzīves kanalizācija, 925,72 metru garumā ūdensvads, tāpat izbūvēti 5 jauni  virszemes hidranti.


Iedzīvotāju ērtībai uzstādītas 2 autobusu pieturas ar nojumēm, 9 soli, 3 velo novietnes un 8 jaunas atkritumu urnas. Tāpat izbūvēts jauns apgaismojums un uzstādītas 39 energoefektīvas LED laternas.


Noslēdzoties būvdarbiem veikta arī teritorijas apzaļumošana -  iestādītas 10 kļavas, 3 egles un iesēts jauns zāliens  6176,03 m2 platībā.


Apjomīgie ielu pārbūves darbi Baložos tika uzsākti 2020.gada 1.jūnijā, ietverot tehnoloģisko pārtraukumu, no 29.janvāra līdz 6.aprīlim.


Projekts Nr.3.3.1.0/18/I/010 “Infrastruktūras izbūve uzņēmējdarbības atbalstam Baložos, Ķekavas novadā” tiks īstenots ERAF darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.3.1 specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām” ietvaros.

 

 

 

Administratīvā pārvalde
17.08.2021.

 

  Drukāt